ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 31 Μαΐου 2012
  • Views253

Αν, σε ένα δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, συναντούσαμε το ματς Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ, είναι σίγουρο ότι θα σημειώναμε (στην αντίστοιχη στήλη του) 1-Χ-2. 3 νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι…ουδείς μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για το ποιος θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ στην δημοσκόπηση της GPO

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που διενέργησε για λογαριασμό του MEGA και της εκπομπής «Ανατροπή», η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 1,3 μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις δυνάμεις του ενώ τα υπόλοιπα κόμματα σημειώνουν πτώση. Πιο αναλυτικά:

Η ΝΔ συγκεντρώνει 23,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,4%, το ΚΚΕ 5,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,1% και η Χρυσή Αυγή 4,2%. Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,5%, ο ΛΑΟΣ με 2%, και ο Συνασπισμός Δημιουργία Ξανά με 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 9,4%.

Με βάση τα αποτελέσματα, η ΝΔ καταλαμβάνει 122 βουλευτικές έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 68, το ΠΑΣΟΚ 41, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 23, το ΚΚΕ 18, η Δημοκρατική Αριστερά 15 και η Χρυσή Αυγή 13.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,5% στην δημοσκόπηση της VPRC

Νέα ανατροπή στα ποσοστά των κομμάτων προκύπτει από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Επίκαιρα». Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα ποσοστά έχουν ως εξής:
• ΣΥΡΙΖΑ 30%
• Ν∆ 26,5%
• ΠΑΣΟΚ 12,5%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%
• ΔΗΜΑΡ 7,5%
• ΚΚΕ 5,5%
• Χρυσή Αυγή 4,5%
Κάτω από το όριο του 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα:
• Δράση-ΦΣ-Δημιουργία Ξανά 2%
• Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%
• ΛΑΟΣ 1%
• ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%
• Άλλο κόμμα 1%
Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 39%, έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος ισοπαλία προκύπτει στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, αφού Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνουν από 15% έκαστος.
Νέα δημοσκόπηση PULSE RC: ακριβώς ισόπαλοι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Σε 1-1 καταδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE RC για την εφημερίδα “Το Ποντίκι” καθώς βγάζει… ισόπαλους Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με ακριβώς το ίδιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 6%.
Αντιστοίχως στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έρχονται και πάλι ισόπαλοι με 27%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%, η Δημιουργία Ξανά με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%.
Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε πραγματοποιηθεί και πάλι για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και είχε δημοσιευθεί την περασμένη εβδομάδα, στην πρόθεση ψήφου προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22%, ακολουθούσε η ΝΔ με 19,5%, το ΠΑΣΟΚ με 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο, ενώ σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνταν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και η Δημιουργία Ξανά.
Στην τελευταία έρευνα και στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων. Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 23,5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 19%, ενώ κανέναν από τους προηγούμενους προτιμά το 28,5% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments