ΠΑΓΓΑΙΟ — 09 Φεβρουαρίου 2013
  • Views289

Ο Mορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Ν. Περάμου μέσω του Europe Direct Κομοτηνής (κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης) συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα : “ART builds Bridges that bind”.

Το έργο εγκρίθηκε και θα πραγματοποιηθεί από 22.03.2013 μέχρι3 1.03.2013 στην Αυστρία, η οποία ήταν και η χώρα η οποία υπέβαλε την πρόταση στο πρόγραμμα YOUTH IN ACTION. Το έργο αφορά διαπολιτισμική ανταλλαγή νέων, η οποία θα λάβει χώρα στις Αυστριακές Άλπεις.

 Στην ανταλλαγή αυτή θα συμμετέχουν 6 νέοι (και 1 ενήλικας συνοδός) μέλη του Συλλόγου μας , εκπροσωπώντας το Δήμο  μας και την Ελλάδα, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Αυστρία και θα συναντηθούν με νέους από άλλες 8 χώρες ηλικίας 16-23 ετών. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, οι νέοι θα συμμετάσχουν σε δράσεις βιωματικής εμπειρίας με κύριο το θέμα το ¨ΡΑΤΣΙΣΜΟ και την ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ” .

Στόχος του να επιτρέψει στους νέους να εκφράσουν ελεύθερα το πνεύμα της αλληλεγγύης στην Ευρώπη και στον κόσμο και να υποστηρίξει την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Να προωθήσει την καλύτερη κατανόηση της πολυμορφίας του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού και της κοινής μας κληρονομιάς, καθώς και των κοινών μας βασικών αξιών.
Να συμβάλει στην κατάργηση όλων των μορφών διακρίσεων και να προωθήσει την ισότητα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και το συγκεκριμένο έργο προσφέρει στους νέους ευκαιρίες για κινητικότητα και για ενεργό συμμετοχή στην οικοδόμηση της Ευρώπης της τρίτης χιλιετίας. Συμβάλει στην πραγμάτωση της “Ευρώπης της γνώσης” και στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου συνεργασίας για την ανάπτυξη πολιτικών για τη νεολαία, βασισμένων στην άτυπη εκπαίδευση.

Προωθεί την έννοια της δια βίου μάθησης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που συμβάλλουν με τη σειρά τους στην ενεργό συμμετοχή του πολίτη.

Το πρόγραμμα καλύπτει το 70% των εξόδων μετακίνησης και το100% της διαμονής των νέων.

Το Δ. Σ. του συλλόγου μας  πιστεύει ότι οι δράσεις αυτές διευρύνουν σημαντικά τους ορίζοντες των νέων και τους  δίνουν       ευκαιρίες να «βγάλουν φτερά και να πετάξουν», αφήνοντας τα βαρίδια της εσωστρέφειας και της απομόνωσης . Τους δείχνουν το δρόμο για έναν άλλο κόσμο, για μια άλλη κοινωνία.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments