• Views119

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=IyVvz1x6wNM[/tube]

Με τοποθετήσεις συνέδρων Ολοκληρώθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. Με την ολοκλήρωσή της ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της 18ης Μαρτίου.Ένα «μεγάλο ευχαριστώ» και ένα «μεγάλο συγγνώμη» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους Έλληνες πολίτες, κατά την ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Ζητώ την εμπιστοσύνης σας για μια υποψηφιότητα ενότητας και εντιμότητας, είπε ο Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς μόνο αυτός κατόρθωσε να μαζέψει τον προβλεπόμενο αριθμό υπογραφών (συνέλεξε, συνολικά, 190 υπογραφές), ενώ ο Χρήστος Παπουτσής είχε μόνο μία υπογραφή, την δική του.

Στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε την Κυριακή ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, θέτοντας το κύριο, κατά τον ίδιο, διακύβευμα των εκλογών που θα γίνουν «μετά το Πάσχα», δηλαδή να υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση. «Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος» είπε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλω να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα».

Στην Αθηνά αναμένεται τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, προκείμενου να παρουσιάσει την έκθεση προόδου για τη χώρα μας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευματα, στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό, για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ο επικεφαλής της Task Force ετοιμάζει πρωτοφανή “απόβαση” Ευρωπαίων Επιτρόπων σε όλα τα ελληνικά υπουργεία.

Το PSI είναι «υποχρεωτική ανταλλαγή» και γι’ αυτό αποτελεί «χρεοκοπία», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s μετά την ολοκλήρωση της πρώτης και κυριότερης φάσης του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Η αξιολόγηση παρέμεινε αμετάβλητη στο «C», το χαμηλότερο «σκαλοπάτι» της κλίμακας αξιολογήσεων της Moody’s, ωστόσο αυτή θα επανεξετασθεί σε μεταγενέστερο χρόνο

Με τον τομέα της ενέργειας και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα στο “στόχαστρο”, έρχονται το επόμενο διάστημα στην Αθήνα Ισραηλινοί αξιωματούχοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Βήματος”, ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Ούζι Λαντάου, φθάνει σε λίγες ημέρες για συνομιλίες στην Αθήνα

Αποφασισμένη εμφανίζεται η Άγκυρα να εμποδίσει την παραγωγή αερίου σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν “ΤΑ ΝΕΑ”. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τουρκία δήλωνε αποφασισμένη ακόμα για στρατιωτική αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο όταν η Κυπριακή Δημοκρατία φθάσει στο στάδιο παραγωγής του φυσικού αερίου από το Οικόπεδο 12.

Ολοκληρώθηκαν στα Ιωάννινα, οι εργασίες της 69ης συνόδου πρυτάνεων και προέδρων πανεπιστημίων, που ξεκίνησαν επεισοδιακά, με διαμαρτυρίες ομάδων αριστερών παρατάξεων και μελών ΔΕΠ και με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να τους διαλύσουν. Με ομόφωνη απόφασή της η Σύνοδος, διαπιστώνει ότι τα προβλήματα των Πανεπιστημίων έχουν οξυνθεί και επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments