ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 21 Μαρτίου 2012
  • Views176

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=YVqh9S6Pw_4[/tube]

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του πρατηρίου υγρών καυσίμων της ΕΛΒΑ στο Περιγιάλι και του υπό ανέγερση πολυκαταστήματος πλησίον του πρατηρίου. Όλα δείχνουν ότι η δημοτική αρχή Καβάλας έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρεμποδίσει τους ιδιοκτήτες του πρατηρίου στην προσπάθεια τους να κρατήσουν την επιχείρησή τους ανοιχτή. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου, έχοντας ως απώτερο στόχο την ανάκληση της άδειας του βενζινάδικου ώστε να μην υφίσταται πλέον το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει για την λειτουργία του πολυκαταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος στο Περιγιάλι.

Με επιστολές της προς την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Καβάλας η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ανοίγει ένα δήθεν θέμα κωλύματος όσον αφορά την άδεια λειτουργίας του πρατηρίου, με στόχο να πλήξει την αξιοπιστία του. Στην πρώτη της επιστολή, με ημερομηνία 24-01-2012, αναφέρει:

Ουσιαστικά, δηλαδή, το πρόβλημα που ανακύπτει, σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία, είναι η κυκλοφοριακή σύνδεση έμπροσθεν του πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Στην απάντησή της, 3 μέρες μετά, η Διεύθυνση Μεταφορών και επικοινωνιών αναφέρει τα εξής:

Με άλλα λόγια αναφέρεται στην άδεια λειτουργίας του πρατηρίου, η οποία χορηγήθηκε,μετά από σχετική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από μηχανικούς του τμήματος συντήρησης του υπουργείου δημοσίων έργων το 1983!
Ας πάμε, όμως, 29 χρόνια πίσω, για να θυμηθούμε τι ακριβώς αναφέρει η έγκριση άδειας λειτουργίας στο πρατήριο της ΕΛΒΑ


Με άλλα λόγια, το υπουργείο δημοσίων έργων ενέκρινε, μετά από σχετική μελέτη,την χορήγηση άδειας στους ιδιοκτήτες του πρατηρίου της ΕΛΒΑ, με την μοναδική προϋπόθεση να απομακρυνθεί ένας στύλος της ΔΕΗ – όπερ και εγένετο. Δηλαδή κανένα απολύτως πρόβλημα!!!

Όμως στις 16-2-2012 η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας αποστέλλει νέο έγγραφο στην διεύθυνση μεταφορών με το οποίο ζητά την κοινοποίηση των σχετικών εγγράφων καθώς…

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι η τεχνική υπηρεσία θεωρεί ότι κάτι δεν πάει καλά με την άδεια λειτουργίας του πρατηρίου (διότι μπορεί, όντως, μετά από 29 χρόνια να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα όσον αφορά την πολεοδομία της περιοχής). Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πραγματοποιήσει μια αυτοψία και, σε περίπτωση που διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα, να καταθέσει τις παρατηρήσεις της με σκοπό να διορθωθούν τα όποια κακώς κείμενα εντοπιστούν. Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία συνεχίζει να αποστέλλει έγγραφα προς την Διεύθυνση Μεταφορών, παρά το γεγονός ότι η τελευταία δηλώνει ξεκάθαρα ότι το βενζινάδικο λειτουργεί νόμιμα – κάτι που απεφάνθη, προσφάτως και το ΤΕΕ ΑΜ, με στόχο να πλήξει την άδεια λειτουργίας και να εξαναγκάσει τους πρατηριούχους να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Εμείς, σε αυτό το σημείο, τι να υποθέσουμε; Ότι η μια υπηρεσία προσπαθεί να πιέσει μια άλλη, κρατική υπηρεσία με στόχο να κλείσει το πρατήριο και να προωθήσει τα συμφέροντα του πολυκαταστήματος; Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Μουριάδης αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιστολές αυτές, καθώς θεωρεί ότι κανείς δεν πιέζει κανέναν…

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments