• Views191

«Μύλος» η Βουλή από το αντιρατσιστικό

Στη βουλή μεταφέρεται πλέον η ένταση με φόντο τον αντιρατσιστικό νόμο αφού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπαίνουν σε μία ιδιότυπη μάχη χαρακωμάτων για το ποια από τις προτάσεις θα συζητηθεί πρώτη με την Ιπποκράτους να έχει ζητήσει δια του Γ. Μανιάτη να συζητηθεί με σειρά προτεραιότητας η πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφού κατατέθηκε νωρίτερα από τα τέσσερα άρθρα που προτείνει η Λ. Συγγρού για εισαγωγή στην ισχύουσα νομοθεσία.  Και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν καλέσει αλλήλους να στηρίξουν τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί ξεχωριστά με τη ΝΔ πάντως να έχει ως «αβαντάζ» ότι προτείνει μόνο τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία και δεν κατεβάζει αυτόνομα ένα νέο σχέδιο νόμου που πρέπει να περάσει και από επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία παραμένει ασαφής ως προς πως θα προωθηθούν για συζήτηση οι δυο προτάσεις ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να μπει στο τραπέζι μία ακόμη- εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής

«Συναγερμός» σήμανε το μεσημέρι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν επιβιβαστεί ο βουλευτής στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία ετοιμαζόταν να παραδώσει το όπλο του σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου, για να μπει σε φάκελο και να σφραγιστεί. Την ώρα, ωστόσο, που ο βουλευτής άδειαζε το όπλο του για να το παραδώσει, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να σφηνωθεί στο πάτωμα. Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Απλήρωτοι έμειναν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι

Πρωτοφανές αλαλούμ επικράτησε χθες, Πέμπτη, με τις πληρωμές των συντάξεων του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και άλλοι να πάρουν λιγότερα από αυτά που πήραν τον προηγούμενο μήνα, καθώς το ΙΚΑ ανακάλυψε, κυριολεκτικά μόλις άνοιξαν οι τράπεζες, ότι του έλειπαν 21 με 22 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους του!!! Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ήταν να πληρώσει… μέχρι εκεί που έφταναν τα λεφτά και να γίνει το απόλυτο μπάχαλο! Άλλοι πληρώθηκαν λιγότερα, άλλοι καθόλου και κάποιοι είδαν καινούργιες μειώσεις της τάξης των 20 ευρώ χωρίς να ανήκουν στους διπλοσυνταξιούχους που θα έχουν νέες περικοπές από αυτό το μήνα!

Συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Να επιβεβαιώσει τα «περί χρημάτων σε βαλίτσα», που -δια του συνηγόρου του- δήλωσε χθες πως παρέλαβε από τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και παρέδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο κλήθηκε από την εισαγγελέα ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας. Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι πριν αγοραστεί το ακίνητο στη Δεινοκράτους από τη ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ, το 1998, παρέλαβε βαλίτσα από τον κ. Μιχαηλίδη και τη μετέφερε στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου. Όπως είπε ο Ν. Ζήγρας, ενώπιόν του ο τότε υπουργός άνοιξε την βαλίτσα και είδε ότι μέσα είχε 80 εκατ. δραχμές. Ο κατηγορούμενος επισήμανε, επίσης, ότι το εν λόγω ακίνητο, που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου μέσω αγοράς, είχε επιλέγει από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Εγώ δεν ήξερα πού βρισκόταν αυτό το ακίνητο. Η ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ δεν επέλεξε κανένα ακίνητο, όπως και καμία άλλη εταιρεία. Όλα ήταν καθ’ υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου».

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments