ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 03 Απριλίου 2012
  • Views155

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=73RofFDcFng[/tube]

Στασιμότητα επικρατεί στο μέτωπο της ΒΦΛ, καθώς άπαντες αναμένουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης της βιομηχανίας και της ΔΕΠΑ για την αποπληρωμή της οφειλής της ΒΦΛ προς την ΔΕΠΑ και την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου. Οι φήμες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που μόνο ως καλή και αισιόδοξη είδηση μπορεί να εκληφθεί.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας για το ζήτημα της επιβίωσης της ΒΦΛ. Το πλέον πρόσφατο δημοσίευμα προέρχεται από την οικονομική εφημερίδα “Κεφάλαιο”, η οποία αναφέρεται σε συνομιλίες του ιδιοκτήτη της ΒΦΛ Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τον όμιλο Κοπελούζου με στόχο ακόμα και την παραχώρηση της βιομηχανίας. Το θέμα αυτό απεικονίζεται και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τίτλο Ο Λ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ.

Μόλις τρία χρόνια πριν, τον καιρό της παντοδυναμίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο ίδιος, εισερχόμενος στη ΒΦΛ, διαπραγματευόταν με τους συνομιλητές του -μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστούσε ο Όμιλος Κοπελούζου- τους όρους εισόδου του στην ενεργειακή αγορά, μέσω του «φιλέτου» της Καβάλας. Ο λόγος για τις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΒΦΛ, που αποτελεί εν δυνάμει έναν ευρύτερο ενεργειακό κόμβο για την περιοχή της Ν. Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Η διέλευση του Νότιου Διαδρόμου του φυσικού αερίου από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και οι πάντα ενδιαφέρουσες αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας συνθέτουν ένα ελκυστικό πορτρέτο για τον ρόλο που μπορεί να παίξει το λιμάνι της ΒΦΛ στην Καβάλα, ώστε να εξελιχθεί σε κομβικό σημείο (gas hub) για το αέριο. Οι συζητήσεις δεν έχουν λόγο να έχουν διακοπεί, παρά τις περιπέτειες του Λαυρεντιάδη και τη δικαστική εμπλοκή του. Το αντίθετο μάλιστα. Μπορεί να λειτουργήσουν και ως σανίδα σωτηρίας.

Στο θέμα αυτό, αλλά και στις επαφές των εργαζομένων της ΒΦΛ με σειρά παραγόντων στην Αθήνα, τις περισσότερες φορές συνοδεία πολιτικών, αναφέρθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην εκπομπή του ENA CHANNEL ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με τον Γιάννη Χατζηεμμανουήλ.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments