ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 23 Ιουλίου 2013
  • Views161

Έξτρα μόρια στη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στο μεταβατικό φορέα, ο οποίος εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα σε διάστημα εντός του μήνα.

«Ουσιαστικά όσοι εργαστούν θα είναι με το ένα πόδι στη νέα ΕΡΤ», ανέφεραν χτες κύκλοι της κυβέρνησης, διευκρινίζοντας πως όσοι προσληφθούν σε αυτήν την πρώτη φάση, ναι μεν θα πρέπει να επαναπροσληφθούν στο μόνιμο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αλλά θα έχουν πρόσθετο πλεονέκτημα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης θα είναι οι τίτλοι σπουδών, οι ξένες γλώσσες και οι γνώσεις υπολογιστών. Επιπλέον, οι υποψήφιοι με εμπειρία στο χώρο θα λάβουν 10 μόρια για κάθε μήνα απασχόλησης σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα έχουν «έξτρα 200 μόρια» στο μεταβατικό φορέα με την προϋπόθεση να «είχαν συνεπή υπηρεσία κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλον εργοδότη»

Ήδη από χτες άνοιξε τις ηλεκτρονικές του πύλες το σάιτ του υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή αιτήσεων.

Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και ως ότου γίνει δυνατόν η ΔΤ να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Ακολούθως, για την συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι , δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις.
Αυτό ισχύει και για την Θεσσαλονίκη όπου οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν όταν γίνει δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων.

 

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments