ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 07 Ιουλίου 2013
  • Views134

«Σήμερα κάνουμε νέο βήμα για την ανανέωση της παράταξης» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

«Δίνουμε τη μάχη των ιδεών και συσπειρώνουμε τα μέλη μας και δυνάμεις που δεν ήταν μαζί μας» τόνισε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος αλλά και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη προσωπικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη για την υποστήριξή τους και ιδιαίτερα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος θα αναλάβει σημαντικό ρόλο στις προσεχείς ευρωεκλογές».

«Όλον αυτό τον καιρό περάσαμε μεγάλες δοκιμασίες και είχαμε απώλειες» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι «το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο από κάθε πλευρά. Ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα γενιά στελεχών που έχουν προσφέρει πολλά στο κόμμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε και στους δύσκολους αγώνες που έχουμε να δώσουμε δεν περισσεύει κανείς» συμπλήρωσε και χαρακτήρισε σημαντική τη στήριξη του κόσμου. «Δεν μπορείς να παίρνεις αποφάσεις αν δεν έχεις την στήριξη του κόσμου.

Ο κόσμος πρέπει να σου έχει εμπιστοσύνη για να προχωρήσεις και ο καλύτερος τρόπος για να έχεις τον κόσμο μαζί σου είναι να λες την αλήθεια».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ότι «στερεύουν από επιχειρήματα και ψαρεύουν από θάλασσες φανατισμού».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων: «Πρωταρχική ανάγκη για την χώρα είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Όσο για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Κάποιοι αναρωτιούνται αν μπορεί η ΝΔ να δώσει την μάχη των ιδεών μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Αν και μας χωρίζουν πολλά με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε την μάχη να τη δώσουμε από κοινού.

Συνεργαζόμαστε μαζί με εκείνους που θέλουν την αλλαγή. Τα άλλα είναι στο μυαλό και τη καρδιά μας και θα έχουμε στο μέλλον την ευκαιρία να τα συζητήσουμε.

Προτεραιότητα είναι να βγει η χώρα από την κρίση. Πρώτα θα σώσουμε την πατρίδα γιατί αλλιώς θα είμαστε ανάξιοι.

Η συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι Η ΝΔ προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε ότι το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στη ΝΔ.  Δεν σβήστηκαν οι διαφορές των κομμάτων. Ούτε καταθέσαμε τις σημαίες μας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως νεοναζί όσους βρίζουν και επιτίθενται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Θέλουμε να γίνονται Έλληνες όσοι το επιθυμούν. Μέσα από την “ημετέρα παιδεία”. Όχι στα χαρτιά. Ο Γιάννης το πάλεψε μιλά ελληνικά καλύτερα από πολλούς και βαφτίστηκε ορθόδοξος».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments