ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 04 Απριλίου 2012
  • Views509

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=wlnh-73E0MA[/tube]

Με ένα άκρως καυστικό δελτίο τύπου οι εργαστηριακοί γιατροί της Καβάλας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την συνεργασία τους με τον νέο ασφαλιστικό φορέα, τον ΕΟΠΥΥ. Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ αποδεχθήκαμε την παράταση των συμβάσεων μας με τα ταμεία που συνενώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνέχεια ακολουθώντας αλλεπάλληλες εγκυκλίους εκδηλώσαμε με fax, με e mail το ενδιαφέρον μας για σύναψη σύμβασης με το νέο ταμείο. Στο χρονικό αυτό διάστημα όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί εκτελούσαν ηλεκτρονικές και χειρόγραφες συνταγές εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους του ταμείου αγόγγυστα. Μετά την πάροδο τριών μηνών παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους και μετά από αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις τόσο του προέδρου και αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, όσο και του υπουργού υγείας κ Λοβέρδου ο οποίος “πήρε επάνω του” τον ΕΟΠΥΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ:

Α) Δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση του ταμείου με κανένα πάροχο υγείας αν και έχουμε αποστείλει δύο φορές τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Δεν έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ταμείου ολοκληρωμένος κατάλογος των συμβεβλημένων ιατρών. Η μη υπογραφή σύμβασης οδηγεί σε μη νόμιμη αναγνώριση των οικονομικών υποχρεώσεων του ταμείου απέναντι μας.

Β) Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των παραπεμπτικών ανακοινώθηκε μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στις 31/3 και προέκυψε ένα σύστημα δύσχρηστο και αργό με αποτέλεσμα η καταχώρηση των παραπεμπτικών να είναι χρονοβόρα και να προκύπτει νέα καθυστέρηση στην τελική αποπληρωμή της δαπάνης ,όσο και ένα νέο έξοδο για το ιατρό. Και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε το e ΔΑΠΥ ενώ υπήρχε και το e diagnosis όσο και το σύστημα του NAT που είναι εξαιρετικό. Το δε νέο σύστημα τις πρώτες μέρες λειτουργίας είναι συνεχώς εκτός λειτουργίας.

Γ) Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών των ταμείων που συνενώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και καμία δέσμευση για τα ποσά που οφείλονται. Μόνο μια υπουργική απόφαση για μονομερές κούρεμα των χρεών χωρίς να αναφέρεται ποσοστό και ημερομηνία πληρωμής.

Δ) Η ρευστότητα όλων μας εξαντλήθηκε λόγω των υποχρεώσεων μας σε ανελαστικά έξοδα όπως προμηθευτές , μισθοδοσία, εργοδοτικές εισφορές, φορολογικές υποχρεώσεις, έκτακτες εισφορές, χαράτσια κλπ ενώ η συμμετοχή του 15 % δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αυτές.

Ε) Οι υπουργικές ανακοινώσεις για μειωμένα έσοδα και επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ μικρότερη κατά 500 εκατομμύρια ευρώ θέτει σοβαρά ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα του νέου ταμείου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι εργαστηριακοί ιατροί Ν. Καβάλας σε έκτακτη συγκέντρωση μας στις 2 Απριλίου 2012 αποφασίσαμε:

1) Απαιτούμε να παραλάβουμε όλοι την υπογεγραμμένη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012 το αργότερο έως τις 15/04/2012

2) Απαιτούμε την πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεων των οφειλών των προηγούμενων ταμείων και μάλιστα στο ακέραιο. Την τυχόν έκπτωση που εσείς αποφασίζετε εμείς την ισοσκελίζουμε με τούς τόκους υπερημερίας. Γνωρίζεται πως οι δικές μας οφειλές προς τρίτους, τράπεζες, εφορία δεν επιδέχονται ούτε καθυστέρηση ,ούτε κούρεμα.

3) Απαιτούμε να γίνει μία προσαρμογή στο e ΔΑΠΥ ώστε να είναι πιο γρήγορο και να , ολοκληρωθεί σύντομα η κατάθεση των παραπεμπτικών και να γίνει άμεσα η εξόφληση των τριών πρώτων μηνών.

4) Απαιτούμε να αναρτήσετε άμεσα τα ονόματα όλων των εργαστηριακών ιατρών στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ ώστε να μην υπάρχει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού έως τις 15/04/2012. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας στο ακέραιο θα αναγκαστούμε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης κάθε είδους παραπεμπτικού του ΕΟΠΥΥ από τις 17/04/2012 ,ενώ θα εκδίδεται ΑΠΥ με χρέωση κρατικού τιμολογίου στον ασθενή.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ Ν ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ – ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ

ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΡΑΜΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΙΣΜΥΡΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΡΑΠΕΤΣΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΕΚΡΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, ΚΟΡΑΚΗ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑ, ΜΟΥΤΣΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΟΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΝΟΒΑΚΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΑΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΡΑΣΣΑ ΣΟΦΙΑ, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΤΖΑΝΑΒΑΡΗ ΑΝΝΑ, ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΥ ΚΟΠΑΝΟΥΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΤΣΟΥΧΝΙΚΑ ΕΛΕΝΗ, ΧΑΜΑΛΙΔΟΥ ΟΛΓΑ, ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ: ΕΡΙΦΥΛΛΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΣ: ΔΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments