ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 25 Ιουλίου 2013
  • Views626

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα για τον Θεόδωρο Καλλιοντζή, καθώς μετά την καταδίκη του για την υπόθεση με την μη κατάθεση των πόθεν έσχες για τα έτη 2008 ως και 2010, υπόθεση για την οποία αφού τέθηκε σε προσωρινή αργία έθεσε την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, αλλά και την δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση της κατασκευής του ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας, προστίθεται και ένα ακόμα ζήτημα (από τα παλιά) για τον πρώην νομάρχη Καβάλας.

Οι νεότερες εξελίξεις αφορούν την υπόθεση Μπουδακίδου, για την οποία ο κ. Καλλιοντζής έχει κατηγορηθεί (μαζί με τους Γιώργο Τσαλουχίδη, Κώστα Τζώτζο και Κώστα Τσακίρη) ότι ήταν υπεύθυνοι για την εξόφληση ενταλμάτων πληρωμής για εκδηλώσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα την απώλεια του ποσού των 349.000 € (180.000 € που φέρεται να εισέπραξε η κ. Μπουδακίδου και 169.000 € από προσαυξήσεις), σύμφωνα με το πόρισμα 766 που εξεδόθη τον Ιανουάριο

Ενώ η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της ελληνικής δικαιοσύνης, την Παρασκευή και την Δευτέρα οι προαναφερθέντες (καθώς και άλλοι 8 υπάλληλοι της ΠΕ Καβάλας και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημοσιονομικού ελέγχου) έλαβαν έγγραφα από την Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τα οποία καλούνται να επιστρέψουν μέσα σε μόλις 48 ώρες τα χρήματα που φαίνονται ότι λείπουν, σύμφωνα με το πόρισμα, από τα ταμεία της πρώην νομαρχίας Καβάλας.

Και άλλο πόρισμα;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όμως, η Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης απέστειλε στους προαναφερθέντες ένα νέο, συμπληρωματικό πόρισμα που αναφέρεται σε 3 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2006 και που, σύμφωνα με το πόρισμα, ενώ δεν έπρεπε να καταβληθούν χρήματα στην κ. Μπουδακίδου (μιας και οι εκδηλώσεις αυτές ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν) φαίνεται ότι η τελευταία εισέπραξε το ποσό των 25.000 €. Παράλληλα, το νέο πόρισμα αναφέρεται σε έναν έλεγχο που έγινε από την εφορία Δράμας (στην οποία είναι εγγεγραμμένη η κ. Μπουδακίδου, καθότι κάτοικος Δράμας), το οποίο επιβεβαιώνει εν γένει τα συμπεράσματα των 2 πορισμάτων (του αρχικού και του καινούριου).

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι εμπλεκόμενοι πρέπει μέσα σε μία εβδομάδα να καταθέσουν τις ενδεχόμενες αντιρρήσεις τους.

Πηγή: kavalapress.gr

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(1) Reader Comment

  1. den to lipame katholou kala na pathei