• Views146

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Zl4Cf9yN5i0[/tube]

Μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ΔΕΗ παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια.
Οι ομάδες που δικαιούνται το ΚΟΤ είναι:
– Άτομα με χαμηλό εισόδημα
– Τρίτεκνοι
– Μακροχρόνια άνεργοι
– Άτομα με αναπηρία
– Άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον Μηχανική υποστήριξη
Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει αύριο, Πέμπτη η χώρα, με διάφορους κλάδους εργαζομένων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.
Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Την ώρα που όλο και περισσότερα τρακτέρ βγαίνουν στο δρόμο, αγρότες – μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος ολοκλήρωσαν τον τον κύκλο των επαφών τους με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόκειται να συνεδριάσουν για την αποτίμηση των επαφών τους.

Στο μπλόκο των θεσσαλων αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας βρίσκεται η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Είναι αποφασισμένοι από τις Βρυξέλλες και την Αθήνα να πάρουν κι άλλα πιο επώδυνα μέτρα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση» δήλωσε.

Κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού Απασχόλησης μέλη του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του υπουργού ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι βασισμένη πάνω στις πελατειακές σχέσεις.

Αυτή τη στιγμή διμοιρίες της Αστυνομίας έχουν ανέβει στο γραφείο του υπουργού, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να απομακρύνουν τους καταληψίες.

Το ΚΚΕ πάντως χθες εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του, δηλώνοντας: «Ο υπουργός Εργασίας με το “θράσος του ληστή” κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα “πελατειακών αντιλήψεων”. Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σ’ ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι ένας: Να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα».

Παρατείνεται έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2013 με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής της πρώτης δόσης των δηλώσεων του φόρου υπεραξίας από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων των επιχειρήσεων η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2013.

Σημειώνεται πως η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) είχε ζητήσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης του φόρου υπεραξίας αναπροσαρμογής των ακινήτων από τον κ. Μαυραγάνη επικαλούμενη τόσο τις οικονομικές δυσχέρειες των επιχειρήσεων , όσο και τα πολλά αιτήματα φοροτεχνικών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments