ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 20 Φεβρουαρίου 2013
  • Views222

Ένα ακόμη «επεισόδιο» μεταξύ Ολυμπιακού και Κεντρικής Επιτροπής  Διαιτησίας εκτυλίχθηκε σήμερα Τετάρτη (20/2) κατά την κλήρωση των διαιτητών που θα διευθύνουν τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Χρήστος Σταυρόπουλοςδιαμαρτυρήθηκε για ένα λάθος του διαιτητή κ. Χαράλαμπου Καρακατσούνη που δεν επηρέασε τελικά το νικηφόρο 91-81 των Ερυθρόλευκων επί του ΚΑΟΔ στη Δράμα, εν συνεχεία αναφέρθηκε εκτενώς στον πρόσφατο Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο Ελληνικό, ωστόσο δύο από τα μέλη της ΚΕΔ και παλαίμαχοι διαιτητές κκ. Στέλιος Συμεωνίδης και Κώστας Κορομηλάς είχαν έτοιμη την απάντηση… βγάζοντας στη σέντρα τον προπονητή του ΟΣΦΠ κ. Γιώργο Μπαρτζώκα!

«Λέτε για τις συμπεριφορές των διαιτητών και των κομισάριων, αλλά δεν λέτε για παράδειγμα τις συμπεριφορές των προπονητών. Ο κ. Μπαρτζώκας αποκάλεσε μέθυσο και πιωμένο τον κομισάριο, τον κ. Μούστο, έναν επιστήμονα που όταν ήταν διαιτητής ήταν κόσμημα», υποστήριξε ο κ. Κορομηλάς, ενώ έγινε ολόκληρη συζήτηση για τις αρμοδιότητες των κομισάριων με αφορμή τον τραυματισμό από φωτοβολίδα του Αμερικανού του Ολυμπιακού Κάιλ Χάινς στο Ελληνικό.

Αναλυτικά όλοι οι διάλογοι, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα «superbasket.gr»:

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν προχωρήσουμε, θέλω να ρωτήσω κάτι. Κύριε Συμεωνίδη ήσασταν στη Δράμα. Θέλετε να μας πείτε τι έγινε εκεί με την παράβαση των 8 δευτερολέπτων;

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Ήταν λάθος του διαιτητή.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μιλάμε για λάθος του διαιτητή, αλλά για έλλειψη γνώσης των κανονισμών.

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Έκανε και δεύτερο λάθος με την τεχνική ποινή που έδωσε κι έκανε και λάθος επειδή δε συνεργάστηκε με τους άλλους διαιτητές.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτός ο διαιτητής που ήταν στην αφρόκρεμα των διαιτητών για το ντέρμπι πριν από δυο εβδομάδες;

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ: Ο Αρτεάγκα δεν κάνει λάθη;

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εσύ έχεις πρόβλημα με την Ευρωλίγκα όπως και ο Αναστόπουλος.

ΖΑΒΛΑΝΟΣ: Μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθος.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το ίδιο λάθος έκανε και ο κομισάριος.

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Δεν ήταν λάθος του κομισάριου αλλά του διαιτητή. Δεν χρειάζεται να πω τώρα τι απαράδεκτο είπε ο προπονητή σας στον κομισάριο;

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να προσέξετε πολύ το θέμα των κομισάριων. Στον τελικό του κυπέλλου είπα στον Μάνο είπα ότι τραυματίστηκε ο Χάινς και δεν μπήκε καν στον κόπο να πάει να τον δει.

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Ο κομισάριος πρέπει να είναι στο γήπεδο 20 λεπτά πριν το τζάμπολ του αγώνα. Στον ΕΣΑΚΕ και στα παιχνίδια Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έχει αλλάξει αυτό με τον δεύτερο κομισάριο ο οποίος μπαίνει στο γήπεδο μαζί με τη φιλοξενούμενη ομάδα. Παράτυπα τον βάλαμε κι εμείς στον τελικό του κυπέλλου. Ο κ. Μάνος ρώτησε τον αστυνομικό διευθυντή για τον τραυματισμό του Χάινς, του είπε ότι όντως χτυπήθηκε, πήρε τα στοιχεία του αστυνομικού και έγραψε το γεγονός. Σωστά έπραξε.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα έπρεπε να έρθει να δει την κατάσταση του παίκτη;

ΖΑΒΛΑΝΟΣ: Δεν έχει ιατρικές γνώσεις.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με τους διαιτητές του τελικού είστε ευχαριστημένοι; Γιατί είδαμε διαιτητές φοβισμένους, ένα πρόεδρο πίσω από το καλάθι να βρίζει.

ΖΑΒΛΑΝΟΣ: Δεν είναι δική μας δουλειά αυτό να σχολιάσουμε για τον πρόεδρο.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι δική σας δουλειά να σχολιάσετε τις απειλές που τους έκανε στο ΣΕΦ στα αποδυτήρια;

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Δεν έγινε μέσα στα αποδυτήρια τους, στον προθάλαμο. Δεν του επιτράπηκε η είσοδος στα αποδυτήρια και φαίνεται στις εκθέσεις των διαιτητών.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό δεν είναι δική σας δουλειά να το σχολιάσετε;

ΖΑΒΛΑΝΟΣ: Τι να πούμε εμείς; Γράφτηκε στις εκθέσεις. Είναι θέμα αθλητικού δικαστή. Εμείς ποτέ δεν έχουμε πάρει θέση.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι δική σας δουλειά να σχολιάσετε όταν ειρωνεύονται οι διαιτητές;

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Τι εννοείτε;

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρετε τι έχει πει ο Αναστόπουλος; Δεν έχετε διαβάσει;

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Ειλικρινά όχι, δεν προλαβαίνω να διαβάσω.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν από λίγα χρόνια είχατε διαβάσει τι είχε γραφτεί για τον Πιτσίλκα και τον είχατε εξαιρέσει όμως. Θα μας τρελάνετε εσείς.

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: Το είχαμε κάνει για τον προστατεύσουμε. Δεν κάνατε κάποια καταγγελία.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν το θέτετε έτσι, σας την κάνω τώρα. Ο Αναστόπουλος μου είπε ειρωνικά όταν πήγα να κάνω την ένσταση να πάμε να κάνουμε τα παράπονά μας στην Ευρωλίγκα.

ΖΑΒΛΑΝΟΣ: Δεν του είπατε εσείς πρώτα ότι διαφορετικά σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα και διαφορετικά στην Ελλάδα;

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτα με ειρωνεύτηκε και μετά του το απάντησα αυτό. Ότι με διαφορετικά κριτήρια σφυρίζει στην Ευρωλίγκα και με άλλα στην Ελλάδα.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ: Λέτε για τις συμπεριφορές των διαιτητών και των κομισάριων, αλλά δεν λέτε για παράδειγμα τις συμπεριφορές των προπονητών. Ο κ. Μπαρτζώκας αποκάλεσε μέθυσο και πιωμένο τον κομισάριο, τον Μούστο, έναν επιστήμονα που όταν ήταν διαιτητής ήταν κόσμημα.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζω αυτό που λέτε».

Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016
Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Οκτώβριος 03, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments