ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 28 Ιουνίου 2013
  • Views208

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού κέντρου CERN Ελβετίας και του ΤΕΙ Καβαλάς

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 στην έδρα του Διεθνούς Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών, CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.
Πρόκειται για την δημιουργία ενός διεθνούς εμβέλειας ερευνητικού και θεραπευτικού Κέντρου που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία πρωτονίων που έχει κατοχυρώσει το CERN. Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια έχει ήδη ζητήσει την εκπόνηση μία μελέτης σκοπιμότητας ενώ η διεκδίκησή του σηματοδοτεί την πολιτική βούληση της Διοίκησης της για έμπρακτη στήριξη της ερευνητικής καινοτομίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατά το άμεσο χρονικό διάστημα.
Η συμμετοχή του ΤΕΙ Καβάλας στο συγκεκριμένο πληροφοριακό δίκτυο αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη του ρόλου του, μέσα από δράσεις έρευνας και επιχειρηματικής καινοτομίας ενώ ταυτόχρονα θα δώσει νέες δυνατότητες συμμετοχής στην επιστημονική έρευνα και στην ανάπτυξη του επιστημονικού δυναμικού του Ιδρύματος. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με ξενάγηση της αντιπροσωπείας στις εγκαταστάσεις του διεθνούς Κέντρου ενώ η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ευχαριστεί θερμά τον Πρέσβη Αλέξανδρο Αλεξανδρή του οποίου το προσωπικό ενδιαφέρον συνέβαλε τα μέγιστα στην αποτελεσματικότητα της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ελβετία.

Γιαννακίδης και Λαμπάκης παρουσίασαν στην Αλεξανδρούπολη τα έργα του ΕΣΠΑ

Κοινή συνέντευξη τύπου για τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, «Πάρκο Παρμενίωνα – Αλτιναλμάζη» και «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς», παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.
Ως Περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ελλάδα χαρακτήρισε ο κ. Γιαννακίδης την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τόνισε πως η προγραμματική περίοδος 2014-2020 «θα είναι περίοδος καινοτομίας και ανάπτυξης» και για αυτό το λόγο, συστάθηκε επιτροπή καινοτομίας με επικεφαλή τον Πέτρο Σουκουλιά.Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης από την μεριά του, έκανε λόγο για άριστη συνεργασία μεταξύ Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Περιφέρειας ΑΜ-Θ και Δήμου Αλεξανδρούπολης και παρουσίασε τα έργα.
Σε ότι αφορά στο πάρκο Αλτιναλμάζη θα υπάρχει δημοτικό θέατρο 1100 θέσεων, εστιατόριο – καφετερία 600τμ, σιντριβάνι, περιπατητικοί διάδρομοι και χώρος για τις σχολικές εγκαταστάσεις.
Στο «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς» υπάρχει ένταξη χρηματοδότησης 620 χιλιάδων ευρώ και σ’ αυτό θα υπάρχει επίσημο κτηνιατρείο και χώροι θεραπείας, νοσηλείας και χώροι στέγασης των ζώων. Το μόνο που μένει είναι η δημοπράτηση του έργου στις επόμενες μέρες.
Να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες κατατίθεται ο φάκελος στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για την ανάπλαση της παραλιακής Αλεξανδρούπολης.

Τον Ιούλιο στη Σαμοθράκη το 4ο χρηματοοικονομικό συνέδριο

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 στις 19.00 στην πλατεία Παπαγιώργη Μανωλάκη στη Χώρα της Σαμοθράκης, θα διεξαχθεί το 4ο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης.
Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου, είναι «Αύξηση παραγωγής μέσα από την ποιότητα» και κατά τη διάρκειά του οι σημαντικοί και διακεκριμένοι ομιλητές θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων, γύρω από την άμεση σχέση της παραγωγικότητας ενός τόπου και της ανάπτυξή του.
Από την οργανωτική επιτροπή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ομιλητές κύρους με εθνική και διεθνή εμβέλεια. Μετά το πέρας των συζητήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

«Πέσανε» οι υπόγραφες για την κατασκευή της νέας γέφυρας στους Κήπους Έβρου

Υπογράφηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, Πρωτόκολλο, με το οποίο συμφωνήθηκε η κατασκευή Νέας Οδικής Γέφυρας στους Κήπους του Έβρου.
Για το σκοπό αυτό είχε συσταθεί από το 2006, Μικτή Επιτροπή για το Σχεδιασμό και την Παρακολούθηση του Έργου, η οποία εργάσθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κατάληξη την 26η Ιουνίου 2013 όπου υπογράφηκε η τελική συμφωνία.
Η νέα Γέφυρα θα κατασκευαστεί 7,5 μέτρα νοτιότερα της υφιστάμενης, θα βρίσκεται ψηλότερα και θα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας
Στο πρωτόκολλο συμφωνήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες ενώ παράλληλα υπογράφηκαν και τα αρχικά σχέδια καθώς και τεχνική αναφορά από υποεπιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Με την κατασκευή της νέας Γέφυρας αναβαθμίζεται αισθητά ο γεωστρατηγικός ρόλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στον τομέα των διεθνών χερσαίων μεταφορών.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments