ΚΟΣΜΟΣ — 07 Μαρτίου 2013
  • Views156

Ο γερουσιαστής Ράντ Πολ, μιλούσε επι 12 ώρες και 52 λεπτά για  να εμποδίσει τον διορισμό του Τζον Μπρέναν στην θέση του διευθυντή της CIA!

Ο κανονισμός της Γερουσίας επιτρέπει στους ομιλητές να κρατούν το βήμα μέχρι να εξαντληθούν, ακόμα και αν οι υπόλοιποι γερουσιαστές θέλουν να τους διακόψουν.
Στις 11:47 (18:47 ώρα Ελλάδας) χθες Τετάρτη ο Πολ ανακοίνωσε: “στέκομαι εδώ για να εμποδίσω τον διορισμό του Τζον Μπρέναν στη CIA. Θα μιλήσω μέχρι να μην μπορώ να αρθρώσω λέξη”.
Και αυτό έκανε. Εμφάνισε ένα τεράστιο ντοσιέ και άρχισε να διαβάζει σημειώσεις, άρθρα από το Wired.com, το Post-It, να διατυπώνει σκέψεις που του ήρθαν ξαφνικά στο μυαλό και να τις επαναλαμβάνει.
Η μαραθώνια ομιλία του Πολ δεν είναι κάτι καινούργιο για την Γερουσία. Το 2010 ο Μπέρνι Σάντερς μιλούσε οκτώμιση ώρες εναντίον της μείωσης των φόρων. Το ρεκόρ κατέχει ο Στρομ Θέρμοντ, ο οποίος το 1957 υπερασπίστηκε τις φυλετικές διακρίσεις σε μια ομιλία που διήρκεσε 24 ώρες και 18 λεπτά.
Περίπου στις 15:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ συνέκρινε τον Πολ με τον κ. Σμιθ τον ήρωα που ενσάρκωσε ο Τζέιμς Στιούαρτ στην ταινία “Ο κύριος Σμιθ πηγαίνει στην Ουάσινγκτον”, του 1939.
Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments