• Views139

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Συγκεκριμένα, στον Πύργο, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της παρέλασης όταν ομάδα πολιτών και σπουδαστών του ΤΕΙ κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα.
Στις Σκουριές, οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού και τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή τους. Φόρεσαν μαύρες μπλούζες με λογότυπο: «Χημικά στα σχολεία;;;; 07-03-2013».
Στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, μέλη της Κυπριακής Εστίας που συμμετείχαν στην παρέλαση φώναξαν το σύνθημα: «Κύπρος, Θράκη, Μακεδονία, κοινοί αγώνες, κοινή ιστορία».

Δεν αποφεύχθηκαν τελικά τα επεισόδια σήμερα το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, λίγο πριν την ολοκλήρωση της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης τελικά δεν προσήλθε ενώ από την εξέδρα των επισήμων απείχαν ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι φορείς της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία από το πρωί της Τρίτης τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα της τράπεζας Κύπρου, της CPB και της Ελληνικής.

Πηγές της τράπεζας Πειραιώς ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις στη Λευκωσία ολοκληρώθηκαν και πλέον η παρουσία των τριών κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας περνά στον έλεγχο του ομίλου του Μιχάλη Σάλλα.

Μετά τη συμφωνία του Eurogroup, ξεπεράστηκαν και τα νομικά εμπόδια, που είχαν μπλοκάρει προσωρινά τη διαδικασία και έπεσαν οι απαιτούμενες υπογραφές.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η τράπεζα Πειραιώς καθίσταται ο δεύτερος τη τάξη τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα.

Μήνυμα στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας και ιδιαίτερα στο Βερολίνο έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup.

Μιλώντας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, ο Κάρολος Παπούλιας είπε μεταξύ άλλων: «Η σκέψη μας, αυτή τη στιγμή, τρέχει στην δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιλέγει τα θύματά της, όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει. Εύχομαι αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο».

«Να μας θυμάστε και να σταματήσετε τα κουρέματα». Ηταν η δραματική έκκληση προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενός βετεράνου αγωνιστή, όταν έφτασε η σειρά του να τον χαιρετήσει.

Η πρώτη του κίνηση ήταν να του δώσει ένα σημείωμα από τους: «συμπολεμιστές του», όπως χαρακτηριστικά είπε, με την παράκληση να μην τους ξεχάσει και να: «σταματήσει η πολιτεία τα κουρέματα». «Δεν αντέχουμε άλλο…» είπε την ώρα που ο κ. Παπούλιας απομακρυνόταν.

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η οριστικοποίηση του μνημονίου για την Κύπρο. Σήμερα θα «κλειδώσουν» οι λεπτομέρειες για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Μάιο. «Έχουμε συμφωνία προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ευρωπαϊκής ένωσης» δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης αναχωρώντας από το eurogroup το οποίο ολοκληρώθηκε νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=wTO0q2XDtRk[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments