• Views197

Παρατράγουδα πριν από την παρέλαση

Ένα άτομο προσήχθη στη διάρκεια μικροέντασης που υπήρξε λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Συντάγματος, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» διαμαρτυρήθηκαν για την ισχυρή αστυνομική παρουσία και τον αποκλεισμό της περιοχής.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους προς την οδό Ερμού, υπήρξαν διαπληκτισμοί στη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε την προσαγωγή του ατόμου, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι στέλεχος της «Σπίθας».

 

«Αρπαγή του πλούτου της νότιας Ευρώπης»

Για «οργανωμένο ρήμαγμα των καταθέσεων» στην Κύπρο μιλά ο Πάνος Καμμένος

Για «οργανωμένο ρήμαγμα των καταθέσεων από την Κύπρο» με στόχο την «αρπαγή του πλούτου της νότιας Ευρώπης» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε δήλωσή του αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λευκωσία.

Ο κ.Καμμένος συνέκρινε τις σημερινές εξελίξεις με αυτές στις ΗΠΑ το 2008 και είπε ότι «στις ΗΠΑ, το 2008 στην κορύφωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης χρεοκόπησαν τράπεζες, όπως η Citigroup, των οποίων το μέγεθος ήταν παραπλήσιο με το μέγεθος του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, όμως κανένας καταθέτης δεν έχασε ούτε ένα δολάριο κατάθεσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο «στην Ευρωζώνη των ακραίων νεοφιλελεύθερων» όπου όπως υποστήριξε ο κ.Καμμένος «άρχισε το οργανωμένο ρήμαγμα των καταθέσεων από την Κύπρο με πρόσχημα ένα αμελητέο μέγεθος, όπως είναι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με στόχο την αρπαγή του πλούτου της νότιας Ευρώπης για να σωθεί ο Βορράς».

 

«Η ΕΕ σε σταυροδρόμι»

Το πρόβλημα της Κύπρου αφορά όλη την Ευρωζώνη, εκτιμά η ΔΗΜΑΡ

Η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο, καθώς η κρίση στο νησί αφορά όλη την Ευρωζώνη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η μόνη βιώσιμη λύση είναι μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα εντάξει τις αναδιαρθρώσεις της οικονομίας σε μια κοινή αναπτυξιακή διαδικασία» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Προσθέτει ότι «το χρέος των κρατών ή θα αντιμετωπιστεί από κοινού μέσα από την επιτάχυνση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης ή θα πνίξει την οικονομία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα υπονομεύσει το ευρωπαϊκό όραμα».

 

«Πρώτο πειραματόζωο»

Το κούρεμα στην Κύπρο θα άνοιγε κερκόπορτα για την Ελλάδα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Κύπρος επιλέγεται ως το πρώτο πειραματόζωο γενικευμένου κουρέματος καταθέσεων, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «ληστεία που εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις, στις αποταμιεύσεις».

Καλεί επίσης την κυβέρνηση Σαμαρά «έστω και την τελευταία ώρα, να μην συναινέσει στα ευρωπαϊκά όργανα και στο κούρεμα των καταθέσεων, ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα για αντίστοιχη εξέλιξη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα επελέγη από την τρόικα ως το πρώτο πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας γενικευμένης στρατηγικής λιτότητας στην Ευρώπη. Σήμερα που τα προγράμματα λιτότητας φτάνουν στα όριά τους, γιατί φτωχοποίησαν τους λαούς και δεν αποδίδει άλλο η φορολόγηση της φτώχειας, η ληστεία εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις στις αποταμιεύσεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και επισημαίνει: «Αν αύριο η κυπριακή κυβέρνηση αποδεχτεί αυτήν την προοπτική -και μάλιστα υπό την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης- η στρατηγική του κουρέματος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση για την Κύπρο».

»Θα αποτελεί το πρώτο βήμα μιας γενικευμένης επιλογής που σύντομα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, όπως χθες υπονόησε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ και σήμερα αναφέρει καθαρά ο σύμβουλός του, κ.Φούστ, σε συνέντευξή του στην Real News».

»Ο λαός της Κύπρου δίνει μια περήφανη και άνιση μάχη. Δεν στηρίζεται ούτε από την κυβέρνησή του, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση».

 

«Απεχθείς οι ιδέες τους»

Ανεπιθύμητοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές, λέει η αυστραλή πρωθυπουργός

Αν κάποιος θέλει να μπει στην χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς ιδέες του, δεν θα το επιτρέψουμε, δήλωσε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ αναφερόμενη στο θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής που προτίθενται να επισκεφθούν την Αυστραλία.

«Δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς στο έθνος μας» δήλωσε η Αυστραλή πρωθυπουργός  στον «Νέο Κόσμο».

«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες» δήλωσε η Αυστραλή πρωθυπουργός.

Η «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε σε εκπομπή του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού 3ΧΥ στη Μελβούρνη ότι βουλευτές του κόμματος θέλουν να επισκεφθούν την Αυστραλία.

 

Το σχέδιο για τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο

Μέχρι το τέλος Μαΐου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί δομές, στις οποίες απασχολούνται 446.911 υπάλληλοι. Από αυτούς, σύμφωνα πάντα με τους σχεδιασμούς, που μένει να οριστικοποιηθούν, σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα μπορούν να περάσουν 19.290 άτομα. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Μαΐου:

-Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα υπουργεία, σε έναν ορισμένο αριθμό Νομικών Πρόσωπων Δημοσίου Δικαίου, στο Δήμο Θεσσαλονίκης στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 59.176 άτομα και σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα θα περάσουν περίπου 2.350 άτομα.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί:

-Η αξιολόγηση όλων των φορέων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 84.112 άτομα και σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα θα περάσουν 1.682.

-Η αξιολόγηση όλων των φορέων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 63.022 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.260.

-Η αξιολόγηση 18 φορέων του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 32.460 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 812.

-Η αξιολόγηση 16 φορέων του υπουργείου Εσωτερικών. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 14.768 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 2.215.

-Η αξιολόγηση 3 φορέων του υπουργείου Παιδείας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 7.661 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.149.

-Η αξιολόγηση 3 φορέων του υπουργείου Εργασίας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 12.511 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 375. παράλληλα, με αυτές τις αξιολογήσεις και με βάση το πλέον αισιόδοξο σενάριο, μέχρι τα μέσα Απριλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, για να γίνει πράξη το δεύτερο μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Περίπου 749 φορείς βρίσκονται στο… μικροσκόπιο και σε αυτούς σήμερα απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι.

Από αυτούς, σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.000 άτομα. Όπως προκύπτει από το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε αυτά, απασχολούνται 152.540 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 7.627. Επίσης, με ορόσημο το τέλος Μαΐου αναμένεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ολοκληρωθούν:

-Η αξιολόγηση του 20% των φορέων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε αυτούς απασχολούνται 2.843 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 71.

-Η αξιολόγηση του 20% των φορέων της γενικής κυβέρνησης. Σε αυτούς απασχολούνται 3.421 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 308.

-Η αξιολόγηση του 50% των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι απασχολούμενοι στις ΔΕΚΟ είναι 12.500 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.250

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=G5kDO1Ba2sA&list=UU_E3ROtebnZXH708dOeBgDQ&index=1[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments