ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 29 Ιουνίου 2013
  • Views1381

Μια εβδομάδα ακάλυπτη η ακτοπλοϊκή γραμμή Β. Ελλάδας

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ, Γιάννη Αβραντίνη, αναμένεται να έχει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να δοθεί λύση στην κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη-Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία, που παραμένει ακάλυπτη επί μία εβδομάδα.
Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ), με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι το πρόβλημα προέκυψε καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Θεόφιλος” που εκτελεί τη συγκεκριμένη γραμμή, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ετήσιας επιθεώρησής του και ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός καθυστέρησης έγκρισης τριετούς παράτασης στην εταιρεία για το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προΐστατο ο πρώην γενικός γραμματέας Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης και παρά την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής.

Μεγάλη συμμετοχή στη πορεία των καθηγητών στη Ξάνθη για την διαμαρτυρία της δευτεροβάθμιας

Από μεγάλη συμμετοχή χαρακτηρίστηκε η κινητοποίηση που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Ξάνθης στις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Διοικητήριο. Οι συγκεντρωμένοι καθηγητές, αντιδρούν στις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και, με βάση το σύντομο ψήφισμα που επέδωσαν στο Διευθυντή Εκπαίδευσης διεκδικούν:
-Καμία διαθεσιμότητα, απόλυση ή υποχρεωτική μετάθεση εκπαιδευτικού, μέγιστος αριθμός μαθητών 25, 20 στις κατευθύνσεις και 2 εκπαιδευτικοί ανά ώρα στα εργαστήρια.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν ακόμη και σήμερα επιταγμένοι και θεωρούν αυτονόητο ότι πρέπει να αρθεί το καθεστώς επιστράτευσης ! Κεντρικό σύνθημα των αγωνων τους «Όχι στην πολιτική των μνημονίων που διαλύει την Παιδεία»

Δυο ιστορικές εκδόσεις της ιεράς μητρόπολης Δράμας χρηματοδότησε ο Δ. Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ

Δύο ακόμη σημαντικές και εξαιρετικά χρήσιμες ιστορικές εκδόσεις της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας χρηματοδότησε ο Δήμος της Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ στο πλαίσιο της διάσωσης καταγραφής και διάδοσης της τοπικής μας ιστορίας και του τοπικού μας πολιτισμού. Η πρώτη έκδοση αφορά τα απομνημονεύματα του Μητροπολίτη Αγαθαγγέλου που εξιστορούν τα γεγονότα κατά την περίοδο της απελευθέρωσης της Δράμας από την 1η Ιουνίου του 1913 έως την 1η Ιουλίου του 1913 ημέρα της απελευθέρωσης. Ο Μητροπολίτης Αγαθάγγελος παρά τις ευθύνες που τον βάρυναν, απόρροια της θέσης και των καθηκόντων του, είχε την πρόνοια να καταγράφει σε προσωπικό ημερολόγιο όλα τα γεγονότα που συνέβησαν τη συγκεκριμένη περίοδο στη Δράμα με αποτέλεσμα τα κείμενά του να αποτελούν σήμερα μία πιστή καταγραφή της ιστορικής πορείας της πόλη μας καθώς και των προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά την ίδια περίοδο. Το ημερολόγιο του Μητροπολίτη Αγαθαγγέλου που είχε εκδοθεί το 1913 σωζόταν σε ελάχιστα αντίτυπα.

Παρουσίαση του νέου σχολικού κτηρίου του 5ου γυμνάσιου Δράμας

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθεί το παραπάνω σχολείο από τη νέα σχολική χρονιά.
Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με κόστος κατασκευής που αγγίζει το 1.500.000€ και το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά με πόρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Διαθέτει 15 αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, διοικητικούς και βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού άνω των 2.500 τετραγωνικών μέτρων.
Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε:Είναι ένα εξαιρετικό έργο, ένα πανέμορφο σχολείο, και χαιρόμαστε πάρα πολύ με τον ενθουσιασμό που δείχνουν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που πρόκειται να εργαστούν σε αυτό».

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments