ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ — 05 Φεβρουαρίου 2013
  • Views182

«Γιατί ακυρώνετε τη σχολή μου;». Με ένα βίντεο που δημιούργησαν οι φοιτητές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, απαντούν στο σχέδιο «Αθηνά».

Την ίδια στιγμή, φοιτητής,  εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κλείσει το τμήμα που σπουδάζει.

«Τελικά αυτή είναι η Ελλάδα μας. Η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, η χώρα της Δημοκρατίας, τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ”χάλια” της, υποβαθμίζοντας για ακόμα μια φορά τον τομέα της παιδείας. Με την πρόφαση το συμμάζεμα των πανεπιστημίων για μια καλύτερη εκπαίδευση.

Εγώ 3 χρόνια τώρα σπουδάζω Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Αυτό το αντικείμενο γνωρίζω και αυτό ήλπιζα να ακολουθήσω παίρνοντας το πτυχίο μου. Τώρα μου ανακοινώνουν πως από Σεπτέμβρη, η σχολή μου μεταφέρεται αλλού, ενώνεται με άλλη και το αντικείμενο της καταργείται. Τα παιδιά που έχουν ήδη αποφοιτήσει απ’ την σχολή αυτή, έχουν πλέον ένα πτυχίο χωρίς αξία και εγώ, θα πάρω (όπως λέγεται) ένα πτυχίο Διοίκησης συνεταιριστικών επιχειρήσεων και αλλά πολλά που δεν θυμάμαι (είναι, βλέπετε, μεγάλο το νέο μας όνομα).

Ένα πτυχίο με αντικείμενο άσχετο προς εμένα, που αν θέλω να γίνει σχετικό, θα πρέπει να επιβαρύνω και εγώ δεν ξέρω για πόσα ακόμα χρόνια τους δικούς μου με επιπλέον σπουδές. Κι όλο αυτό κάποιοι το θεωρούν λογικό, ονομάζοντας το πρόγραμμα “ΑΘΗΝΑ” απ’ τη θεά της σοφίας. Κι αναρωτιέμαι αν υπήρχε σήμερα αυτή η θεά πόσο σοφό θα το έβρισκε όλο αυτό!».

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο που δημιούργησαν οι φοιτητές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων:

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments