ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 20 Φεβρουαρίου 2013
  • Views157

Κατάληψη των γραφείων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος στο Βόλο, πραγματοποίησαν οι νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ Βόλου, με αφορμή τη γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Την ίδια στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση αρνείται τον οποιοδήποτε διάλογο με σωματεία εργαζομένων και άλλους κοινωνικούς φορείς , συνομιλεί ανοιχτά και επίσημα με τον ΣΕΒ αφομοιώνοντας πλήρως την ατζέντα του. Έτσι η κυβέρνηση μετουσιώνει τα όνειρα δεκαετιών των Ελλήνων Βιομηχάνων για το πώς πρέπει να είναι διαμορφωμένη η αγορά εργασίας. Αυτή είναι η ελληνική νοσηρή πραγματικότητα των εκατομμύρια ανέργων, των εργαζομένων με μισθούς των 500 ευρώ, τις μαθητείες, των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων κ.α.. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική των αμέτρητων φοροαπαλλαγών του πλούτου και της καταστροφής κάθε εργασιακού δικαιώματος που ακολουθείται από την κυβέρνηση και τους εταίρους εσωτερικού και εξωτερικού έχει κάνει την οικονομική κρίση μια ευκαιρία για περεταίρω κερδοφορία του κεφαλαίου. Εμείς λέμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι σ’ αυτήν την επίθεση και να κάνουμε την κρίση ευκαιρία ανατροπής μιας κοινωνίας που δε λειτουργεί βάσει των αναγκών μας.

Ας αποτελέσει λοιπόν, η απεργία στης 20 Φλεβάρη σταθμό για όλα τα πληττόμενα και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας για να απαντήσει σ” αυτή την επίθεση! Η ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονίου είναι μονόδρομος! »

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments