ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 27 Ιουνίου 2013
  • Views195

Με υπόμνημα η κατάθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Με υπόμνημα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες καταθέτει την Πέμπτη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τη λίστα Λαγκάρντ στην Προανακριτική Επιτροπή. Με την εξέταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναμένεται, σύμφωνα με την Ημερησία, να κλείσει ο κύκλος της πολύμηνης κοινοβουλευτικής διερεύνησης της υπόθεσης. Ακολούθως η Προανακριτική πρέπει να καταθέσει το πόρισμά της για ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης.

Δεν θα καταθέσει ξανά ο Βενιζέλος

Απορρίφθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει εκ νέου ο Ευ. Βενιζέλος. Με ψήφους 7 κατά έναντι 6 υπέρ, απορρίφθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το αίτημα το ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς όπως υποστήριξε είχαν προκύψει νέα στοιχεία από την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατά της νέας κλήτευσης του κ. Βενιζέλου ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπερψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συμφωνία για τις τράπεζες
εγγυημένες έως 100.000 ευρώ οι καταθέσεις

Σε συμβιβασμό αργά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σχετικά με τους νέους κανόνες που θα αφορούν την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, χωρίς να προκληθεί αναταραχή και χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Για να αποφευχθεί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι όταν μια τράπεζα χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί ή να εκκαθαριστεί, οι Ευρωπαίοι είχαν ήδη συμφωνήσει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να διατηρούν κεφάλαια για να αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ότι οι πιστωτές και οι μέτοχοι των τραπεζών θα υφίστανται ζημίες σε περίπτωση πτωχεύσεων πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι αποταμιεύσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες, όμως τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερες αποταμιεύσεις θα ενταχθούν στην “ιεραρχία” αυτών που θα καλούνται να υφίστανται ζημίες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου στην ΝΔ με ποσοστό 22% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,8% δίνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της ΜRB και η έρευνα που έγινε μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6,1%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), ΚΚΕ (5,1%) και Δημοκρατική Αριστερά (3%). Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,7%.  Η μέτρηση του Ιουνίου κατέγραψε όλες τις πολιτικές εξελίξεις που είχαν ως επίκεντρο την ΕΡΤ καθώς η συλλογή των στοιχείων διήρκεσε 13-21 Ιουνίου.

Η ΔΗΜΑΡ γυρίζει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Την πλάτη της στον ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει η ΔΗΜΑΡ, καθώς δύο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος έσπευσαν να κλείσουν τη συζήτηση περί διαύλων επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος με άρθρο του στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση» επισημαίνει ότι οι λόγοι που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια τη ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ «παραμένουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι μια στείρα αντιπολιτευτική δύναμη, ανέξοδης παροχολογίας, που αντιμάχεται κάθε έννοια μεταρρύθμισης και που με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και κατ’ επέκταση στη χρεοκοπία».

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι και τις 12 Αυγούστου

Την παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα τις εταιρίες ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,

για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Σκληρή κριτική στη ΝΔ άσκησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας άσκησε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. , Γιώργος Καρατζαφέρης .

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments