• Views174

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ, ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Με τον Σίνιτσα Πάβιτς, Γενικό Πρόξενο της Σερβίας στην Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε το ενδιαφέρον και των δύο χωρών για ανάπτυξη των οικονομικών τους σχέσεων και συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας.
Παράλληλα, συζητήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις διασυνοριακές συνεργασίες της περιοχής, εντοπίζοντας πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στον χώρο της βαλκανικής, μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην διαμετακόμιση προϊόντων και εμπορευμάτων.
Από την μεριά ο Σέρβος Πρόξενος, ανέφερε πως υπάρχει κοινό ενδιαφέρον στα ζητήματα που απασχολούν τις δύο πλευρές, ενώ έδωσε μια νότα αισιοδοξίας όσον αφορά τον οικονομικό τομέα, λέγοντας πως την φετινή τουριστική περίοδο, θα υπάρξει αύξηση τουριστών από την χώρα του προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έκλεισε με την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών δώρων.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Επένδυση στην Υγεία και την ευημερία των παιδιών στη Βουλγαρία και την Ελλάδα », το όποιο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013, διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου :
Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Ιώαννη Ξανθόπουλου, στο Αμφιθέατρο «Δραμινών» του Διοικητηρίου Δράμας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα παρουσιαστούν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν ως τώρα για το έργο στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Στη συνέντευξη θα παραστούν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις επιστήμονες που ασχολήθηκαν και βοήθησαν στην διοργάνωση των δράσεων, μεταξύ αυτών και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σόφιας Dr. Radoy.
Ενώ στις 19:00 στην είσοδο του Διοικητηρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δρώμενα που εντάσσονται στην καμπάνια ενημέρωσης του έργου για την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας και της υιοθέτησης υγιούς τρόπου ζωής. Θα πραγματοποιηθεί η έναρξη ποδηλατοδρομίας για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στους δρόμους της πόλης. Παράλληλα με την ποδηλατοδρομία θα λάβουν χώρα δράσεις για την προώθηση της μεσογειακής διατροφής, δρώμενα και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Περιμένουμε όλα τα παιδιά της πόλης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής και με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους πολλών κοινωνικών φορέων της πόλης.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής συμμετέχουν στην απεργία της 7ης Ιουνίου και πραγματοποιούν ανοικτή συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στις 9 το πρωί.
Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να συγκροτηθούν συνεργεία εργαζομένων που την ίδια ημέρα θα ενημερώνουν τους πολίτες με διανομή προκηρύξεων και τον συντονισμό της δραστηριότητας ανέλαβε ο Σύλλογος Ειδικευομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Ο Σύλλογος Ιατρών Ελεύθερων Επαγγελματιών και η ΕΛΜΕ Ροδόπης ανέλαβε να συγκροτήσει μια μόνιμη ομάδα εργασίας που θα διερευνήσει τρόπους για την επέκταση και κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη τόνισαν την στήριξή τους και την συμμετοχή των φορέων τους στις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους και διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν για:
• Επαναχρηματοδότηση της περίθαλψης από τον κρατικό προϋπολογισμό στα προ κρίσης επίπεδα.
• Άμεση έναρξη των διαδικασιών προσλήψεων προσωπικού και κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων.
• Κατάργηση οποιασδήποτε ατομικής οικονομικής συμμετοχής στις δαπάνες περίθαλψης.
• Αποκατάσταση της αμοιβής του υγειονομικού προσωπικού για να επιτελούν απερίσπαστα το έργο τους.

 

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Εκπρόσωπος της 4ης ΔΥΠΕ, διενήργησε συμπληρωματική έρευνα για την υπόθεση της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας που αφορούσε εικονικά πλασματικά ρεπό, άδειες και εφημερίες αμειβόμενες χωρίς να εκτελούνται.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι διαδικασίες αφορούσαν σχεδόν το μισό προσωπικό και όχι ολόκληρο και υπήρξε καταγγελία από το θιγόμενο προσωπικό μέσω του Σωματείου των Εργαζομένων και μάλιστα έγινε και μηνυτήρια αναφορά.
Στα πλαίσια αυτά η 4η ΔΥΠΕ προέβη σε δεύτερη κατά σειρά Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των καταγγελιών.
ΓΕΜΙΣΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Η
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε το πρωί της Τετάρτης η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, όλα τα Δημοτικά  Σχολεία της Ξάνθης και αρκετά Νηπιαγωγείο, βρέθηκαν στην πλατεία για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες των περιβαλλοντικών ομάδων και δράσεων, να παίξουν διάφορα παιχνίδια αλλά και να δοκιμάσουν το υγιεινό πρωινό που ετοίμασαν οι γονείς από όλα τα σχολεία και είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Παρουσιάσεις, θεατρικά και αθλητικά παιχνίδια, διανομή φυτών από το Δήμο Ξάνθης, παιχνίδια και αρκετό κέφι, χαρακτήρισαν την κορύφωση των Γιορτών Νεολαίας, στην κεντρική πλατεία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον συγκέντρωσε το «υγιεινό πρωινό» καθώς η συμμετοχή των μαμάδων ήταν εντυπωσιακή, όπως ανέφερε και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Ξάνθης, που είχε την σχετική πρωτοβουλία.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Και ενώ οδεύουμε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία θα αδειάσουν, οι σχολικοί τροχονόμοι είναι απλήρωτοι στο δημο αλεξανδρούπολης, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο τους έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής το ποσό των 597, 33 ευρώ. Τα 553 ευρώ τα έλαβαν στις 22 Δεκεμβρίου 2012 και 44,33 ευρώ στις 29 Απριλίου.Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστο για τους 30 περίπου σχολικούς τροχονόμους της Αλεξανδρούπολης, της Χιλής, του Απαλού και των Φερών πότε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους από τις 8 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι ενώ ο μισθός τους έχει ήδη μειωθεί κατά 50% περίπου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ένας εκ των σχολικών τροχονόμων, η καθυστέρηση καταβολής του έρχεται να δώσει το τελειωτικό “χτύπημα” στους εργαζόμενους.

 

 

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments