ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Ιουλίου 2013
  • Views252

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν οι εμποροϋπάλληλοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας, στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 23 Ιουλίου στις επτά το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια για να διαδηλώσουν κατά του ανοίγματος την Κυριακή και στη Θεσσαλονίκη τις 8 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενοι λένε «όχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Επίσης, διεκδικούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Τέλος ζητούν υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments