ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 14 Μαρτίου 2013
  • Views165

Πέντε ελληνικές συμμετοχές θα έχει το όπεν για αθλητές κι αθλήτριες έως 13 ετών, που διεξάγεται από αύριο έως την Κυριακή στο Μαλάσκι της Σλοβακίας. Είναι το 3ο που διοργανώνεται στη συγκεκριμένη πόλη κι έχει κάθε χρόνο σημαντική ανταπόκριση από χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος ο 11χρονος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης του Αναγεννησιακού Πατρών, ο 13χρονος Πέτρος Παναγόπουλος του Φοίνικα Πειραιά, ο συνομήλικός του Κωνσταντίνος Στεφανίδης του Ο.Ε.Α. Έδεσσας, η 12άχρονη Έλλη Φίσερ και η 12άχρονη Φοίβη Πεχλιβανίδη από τον Άρη Βούλας. Συνολικά θα μετάσχουν 16 ευρωπαϊκές χώρες και το κάθε παιδί μπορεί να πάρει μέρος εκπροσωπώντας τη χώρα του ή το σωματείο του.

Τα αγωνίσματα του τουρνουά είναι το απλό, το διπλό και το ομαδικό σε δύο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες. Τη mini cadet και τη mini mini cadet. Το πρόγραμμα αρχίζει με τα γκρουπ του ομαδικού όπου ο Χατζηλυγερούδης θα παίξει στην πιο μικρή κατηγορία με τον Πορτογάλο Λι Τιάγκο (σαν Ελλάδα/Πορτογαλία). Τις άλλες δύο ομάδες θα συγκροτήσουν στη επόμενη κατηγορία ο Στεφανίδης με τον Παναγόπουλο στα αγόρια και η Φίσερ με την Πεχλιβανίδη στα κορίτσια. Ακριβώς ίδια θα είναι τα ζευγάρια και στο διπλό.

Επικεφαλής της αποστολής από την Αθήνα είναι ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Να θυμίσουμε όμως, ότι ο Χατζηλυγερούδης και η Φίσερ βρίσκονταν από τις 9 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, για να πάρουν μέρος σ’ ένα από τα ετήσια καμπ προετοιμασίας με την επωνυμία Eurokids. Μαζί τους ήταν και ο προπονητής του Αναγεννησιακού Πατρών Αθανάσιος Τσοκανάς. Έζησαν μέχρι τις 14 του μήνα την πολύτιμη εμπειρία μίας πολύ καλής δραστηριότητας, που αφορά ταλέντα της γηραιάς ηπείρου μέχρι 13 ετών και μεταβαίνουν από εκεί στο Μαλάσκι. Το όπεν έρχεται ως πολύ καλή συνέχεια για να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση (σ.σ. η Φίσερ είχε αγωνιστεί και πέρσι στο ίδιο τουρνουά), ενώ και για τα υπόλοιπα τρία παιδιά θα είναι πολύ σημαντική αυτή η εμπειρία από διεθνείς αγώνες. Και τα πέντε ελληνόπουλα μάλιστα, θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πολλά παιχνίδια και με διαφορετικού επιπέδου αθλητές.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης ο Χατζηλυγερούδης φιγουράρει στην κορυφή των παμπαίδων, ο Στεφανίδης είναι στο νούμερο 29 των παίδων και ο Παναγόπουλος στο 62, η Φίσερ είναι 1η στις παγκορασίδες και η Πεχλιβανίδη βρίσκεται στο νούμερο 5, επίσης των παγκορασίδων.

Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments