ΚΟΣΜΟΣ — 08 Ιουνίου 2013
  • Views269

Μικρής έντασης επεισόδια

σημειώθηκαν και τη νύχτα της Παρασκευής στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και αντλίας νερού ενάντια σε ομάδα περίπου 5.000 διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν υψώσει οδοφράγματα στη συνοικία Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Ακτιβιστές, πάντως, κατάφεραν και πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής σε αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στηθεί στην πλατεία Ταξίμ. Παρά το αίτημα του Τούρκου πρωθυπουργού να σταματήσουν άμεσα οι διαδηλώσεις, οι διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία.

«Ας μας επιτεθούν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν» είπε ένα μέλος του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην πλατεία Ταξίμ: «Το κόμμα του Ερντογάν θα φύγει. Αυτό είναι το τέλος».

Οι διαδηλωτές έχουν κατασκευάσει οδοφράγματα από πέτρες, προκειμένου να προστατευθούν από μια πιθανή έφοδο της αστυνομίας.

Ανάλογο είναι το σκηνικό σε πάρκο της Άγκυρας, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν στήσει τις σκηνές τους και αρνούνται να αποχωρήσουν.

Παρατηρητές της κατάστασης στην Τουρκία εκτιμούν ότι, εντός του Σαββατοκύριακου, το κύμα των διαδηλώσεων θα φουντώσει και πάλι, ενώ εκφράζουν ανησυχία για μια νέα επέμβαση της αστυνομίας, με απρόβλεπτες συνέπειες…

taksim-b2 taksim-b1 taksim-b3

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments