ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 28 Αυγούστου 2012
  • Views633

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=AMg0iLfNkxo[/tube]

Ολοκληρώθηκε στις 26/8 με επιτυχία ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας “Φίλιππος Κεφαλάς” που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας στη μνήμη ενός παλαιού αθλητή του ομίλου. Είναι μία διοργάνωση που δεσπόζει στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα και στην οποία συμμετέχουν όμιλοι από την Βόρειο Ελλάδα. Έτσι αυτή την χρονιά είχαμε φιλοξενούμενους στην πόλη μας 60 αθλητές από τον Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, από τον Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου, από τον Ν.Ο. Πόρτο Καρράς, από το Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης και από τον Ν.Ο.Κατερίνης, οι οποίο συνοδεύονταν από τους προπονητές τους, στελέχη των ομίλων και αρκετούς γονείς που συνδύασαν αυτό τον αγώνα με μία σύντομη επίσκεψη στην Καβάλα.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια του αγώνα διενεργείται παράλληλα ένα κύπελλο με δύο ιστιοδρομίες που αφορά στους μικρούς αθλητές που μόλις έχουν ξεκινήσει το άθλημα, ώστε να εφαρμόσουν ότι έχουν μάθει στα καλοκαιρινά μαθήματα που διεξάγουν όλοι οι όμιλοι, αλλά και να γευτούν τη χαρά της νίκης. Αυτό το κύπελλο ονομάζεται “Κύπελλο Ανάπτυξης” και φέτος συμμετείχαν 10 αθλητές.

Από την αγωνιστική πλευρά ο καιρός βοήθησε, αν και είχαμε υψηλές θερμοκρασίες, να ολοκληρωθεί α αγώνας κάτω από καλές ιστιοπλοϊκές συνθήκες και να πραγματοποιηθούν 6 ιστιοδρομίες στην κατηγορία OPTIMIST, 6 ιστιοδρομίες στην κατηγορία LASER και 2 ιστιοδρομίες στο Κύπελλο Ανάπτυξης. Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας συμμετείχε με 8 αθλητές στην κατηγορία OPTIMIST, 2 αθλητές στην κατηγορία LASER και με 3 αθλητές στο Κύπελλο Ανάπτυξης. Με την ολοκλήρωση του αγώνα τα χαμόγελα ήρθαν στα πρόσωπα των αθλητών μας αφού η συγκομιδή κυπέλλων και μεταλλίων ήταν πλήρης. Αναλυτικά στο Κύπελλο Ανάπτυξης η Μαρδύρη Ειρήνη κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Optimist παίδων-κορασίδων 2002, ο Αντωνιάδης Κίμωνας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Optimist παίδων 2003 και μικρότερα και η Χαραλαμπίδου Μαρία σχεδόν 7 ετών, το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Optimist κορασίδων 2004 και μικρότερα.

Αντίστοιχα στο 8ο Κύπελλο “Φίλιππος Κεφαλάς” οι αθλητές-ριες του Ν.Ο.Καβάλας κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:

Κατηγορία Optimist Κορίτσια μικρότερα των 11 ετών
Μαρδύρη Ειρήνη Χρυσό Μετάλλιο και Κύπελλο 1ης θέσης
Κεραμιδά Λίλα Ασημένιο Μετάλλιο

Κατηγορία Optimist Aγόρια μικρότερα των 11 ετών
Μαρδύρης Απόστολος Χάλκινο Μετάλλιο
Πηγαδάς Αλέξανδρος 8η θέση
Παρασκευόπουλος Δημήτρης 10η θέση
Αντωνιάδης Κίμωνας 15η θέση

Κατηγορία Optimist αγόρια μεγαλύτερα των 11 ετών
Γερούδης Κωνσταντίνος Χάλκινο Μετάλλιο
Καρατζόγλου Νάκος 10η θέση

Κατηγορία Laser 4.7
Λαγουδάρης Βασίλης 10η θέση (ο μικρότερος ηλικιακά στην κατηγορία)

Κατηγορία Laser Radial
LACKERSCHMID Λέανδρος 5η θέση

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε :
Α) τους χορηγούς μας που ήταν οι
Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας
Δήμος Καβάλας
REVOIL
Φούρνος Φελλαχίδη
Coca Cola
που βοήθησαν με την συνεισφορά τους στην ολοκλήρωση του αγώνα.
Β) επίσης την επιτροπή του αγώνα που μέλη της ήταν οι Γιαννίρης Χριστόνικος, Διδασκάλου Νίκος, Τζουμάρης Θόδωρος, Ναγόρνης Ιωάννης, Μαρδύρης Βασίλης, Καρατζόγλου Ντίνος και Στογιώργης Σάββας που παραχώρησε το σκάφος του για σκάφος επιτροπής αγώνα, που σε δύσκολες συνθήκες λόγω θερμοκρασίας εκτέλεσαν άψογα τον αγώνα.
και Γ) το Λιμεναρχείο Καβάλας που διέθεσε το σκάφος του ώστε να επιβλέπεται ο στίβος του αγώνα.

Τέλος ευχαριστούμε το Πολυχρονίδη Κώστα πρώτο έφορο του τμήματος το 1979 ο οποίος αθλοθέτησε το τριετές επαμειβόμενο έπαθλο στη κατηγορία LASER 4.7, και που αυτή την χρονιά κέρδισε η Βουχάρα Νικολέτα του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments