ΚΟΣΜΟΣ — 18 Ιουνίου 2013
  • Views290

Δεκάδες οι νεκροί – Σπίτια κατέρρευσαν

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν αποκλειστεί, καθώς καταρρακτώδεις βροχές από την πρόωρη έλευση του μουσώνα έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ελικόπτερα του στρατού μετέχουν στις επιχειρήσεις μεταφοράς κατοίκων και προσκυνητών που έχουν αποκλειστεί στο κρατίδιο Ουταρχάντ, κοντά στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, όπου σπίτια κατέρρευσαν και δρόμοι καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις και 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Κυριακή, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Doordarshan.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των νεκρών καθώς οι περισσότερες γραμμές επικοινωνίας έχουν κοπεί στο κρατίδιο», δήλωσε ο υπουργός αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και διάσωσης Γασπάλ Αρία.

Το επίπεδο της στάθμης των υδάτων στον Γάγγη και τους παραποτάμους του συνεχίζει να αυξάνεται με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και να έχουν εγκλωβιστεί 50.000 άνθρωποι, μεταξύ τους 20.000 τουρίστες και προσκυνητές που μετέβαιναν σε ινδουιστικούς τόπους προσκυνήματος, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Νέες σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν σταματήσει το έργο των σωστικών συνεργείων στο κρατίδιο Ουταραχάντ. Ομάδες επείγουσας επέμβασης κατασκηνώνουν στον τόπο προσκυνήματος Χαριντουάρ, περιμένοντας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να μεταβούν αεροπορικώς στις πλέον πληγείσες περιοχές.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση δείχνουν ένα γιγάντιο άγαλμα του θεού Σίβα να περιβάλλεται από τα ορμητικά νερά ποταμού που υπερχείλισε στην περιοχή Ρισικές, επίσης στο κρατίδιο Ουταραχάντ.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχοπτώσεις για τουλάχιστον τρεις ημέρες ακόμη», δήλωσε στην τηλεόραση αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Σαχαραμπούρ του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Στο γειτονικό κρατίδιο Χιμασάλ Πραντές δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments