• Views363

ME ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Φωτιά» στα επιτελεία των δημάρχων, περιφερειαρχών, αλλά και όσων επιθυμούν να διεκδικήσουν τα αξιώματα, βάζει η πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει κάλπες μαζί με τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014.

Η ιδέα της παράτασης των θητειών των δημάρχων αλλά και περιφερειαρχών από πλευράς τρικομματικής κυβέρνησης, εγκαταλείφθηκε μετά το τελεσίγραφο της τρόικας με τους τοπικούς «άρχοντες» να σβήνουν και να γράφουν ονόματα υποψηφίων που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους.

Σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Άρης Γιαννακίδης θα προχωρήσει σε διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο, το οποίο δεν θα περιορίζεται σε «γαλαζοπράσινη» συμμαχία, αλλά επεκτείνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη «εμείς θα πάμε στις εκλογές ως ανεξάρτητος συνδυασμός και όποια κόμματα θέλουν, ας μας στηρίξουν. Θα έχουμε στον συνδυασμό μας υποψηφίους απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Νεφελώδης είναι το τοπίο στην αντιπολίτευση, καθώς επίσημα η ΝΔ δεν προτίθεται να δώσει επίσημο χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο, ενώ υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη της παράταξης θα στηρίξουν όπως όλα δείχνουν την παράταξη Γιαννακίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Συγγρού έχει γίνει ήδη πρόταση, στην οποία τονίζεται πως για να κερδηθεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, υποψήφιος Περιφερειάρχης πρέπει να είναι ή από την Καβάλα ή από τον Έβρο.

ZHMIEΣ 25,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΕΚΑΠ

Η αδυναμία κανονικής παραγωγικής και εμπορικής λειτουργίας, ελλείψει κεφαλαίων, σε συνδυασμό με την πτώση της εγχώριας ζήτησης τσιγάρων και την περαιτέρω ισχυροποίηση των σημάτων πολυεθνικών οίκων καπνού στην ελληνική αγορά, οδήγησαν το 2012 την ιδιωτικοποιούμενη αγροτοσυνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία ανήκε στην Αγροτική Τράπεζα και σε συνεταιριστικές ενώσεις της Θράκης, στην καταγραφή ζημιών-ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον ενοποιημένο ισολογισμό της, τα έσοδα της εταιρείας, που διαθέτει μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην Ξάνθη, συρρικνώθηκαν στα 19,04 εκατ. ευρώ, από 29,53 εκατ. ευρώ την προηγούμενη, παρουσιάζοντας μείωση κατά 35,5%.

Οι ζημίες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 8,19 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 7,03 εκατ. ευρώ το 2011

Τελικώς, κατεγράφησαν ζημίες προ φόρων 25,19 εκατ. ευρώ το 2012, έναντι αντίστοιχων ζημιών 15,40 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση

Μετά την πρόβλεψη για τους φόρους της χρήσης και τα δικαιώματα μειοψηφίας, οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 25,70 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών ζημιών 15,78 εκατ. ευρώ το 2011

Στα τέλη του 2012, η ΣΕΚΑΠ απασχολούσε 279 εργαζομένους, έναντι 284 στα τέλη του 2011, έχοντας συνολικές υποχρεώσεις ύψους 115,22 εκατ. ευρώ και αρνητικά ίδια

Ως επόμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας έχει επιλεγεί, ως γνωστόν, επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μεγαλομέτοχο ομοειδούς εταιρείας στη Ρωσία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

Τη διαμαρτυρία τους για τη διακοπή των συντάξεων των υπερηλίκων από την πρώην ΕΣΣΔ διαδήλωσαν το πρωί της Παρασκευής έξω από την ΠΕ Ξάνθης, ομογενείς ελληνοπόντιοι της Ξάνθης.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Παλλινοστούντων και το ΠΑΜΕ με σκοπό τη διαμαρτυρία των υπερηλίκων από την πρώην ΕΣΣΔ που μένουν ανασφάλιστοι μετά τη διάταξη που ζητά τη συμπλήρωση 20ετίας στην Ελλάδα για τη συνταξιοδότησή τους.

Οι συγκεντρωμένοι διάβασαν σχετικό ψήφισμα των οποίο επέδωσαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και ζήτησαν την άμεση κατάργηση της σχετικής διάταξης του Νόμου 4093.

Στο χώρο εμφανίστηκαν και κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής με διακριτικά και αδιευκρίνιστες προθέσεις, την απομάκρυνση των οποίων ζήτησαν οι συγκεντρωμένοι ενώ κάποια από τα μέλη της Χ.Α. κατηγόρησαν τους παλλινοστούντες για τα δάνεια που είχαν συνάψει με ευνοϊκούς όρους και εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση αλλά και τα αριστερά κόμματα γύρω από το θέμα των γενοκτονιών.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το θέμα:

«Οι ομογενείς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει Φασισμός-Χιτλερισμός. Οι πρόγονοι τους στην Ε.Σ.Σ.Δ. έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την αντιμετώπιση των φασιστών της Χιτλερικής Γερμανίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ πολλοί από αυτούς παιδιά τότε βίωσαν στο πετσί τους τις φρικαλεότητες των πολιτικών προγόνων των Χρυσαυγιτών.  Αποδεικνύεται παράλληλα  πως η ιστορική αλήθεια και οι αγωνιστικές μνήμες παραμένουν ζωντανές παρά τη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας από τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.»

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΒΔΗΡΩΝ

Κάλεσμα προς τους φορείς και τους πολίτες, ώστε να μην καταργηθούν και υποβιβαστούν οι Λιμενικοί Σταθμοί Μαρώνειας, Φαναρίου και Αβδήρων, απευθύνει με ανακοίνωση της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης.Παρά την γεωγραφική και πληθυσμιακή κατανομή, βάση του οποίου ιδρύθηκαν, καταργείται ο Λιμενικός Σταθμός Μαρώνειας και υποβιβάζονται οι Λιμενικοί Σταθμοί Φαναρίου και Αβδήρων σε Λιμενικά Τμήματα.

Τόσο η δυνατότητα επιτήρησης – φύλαξης της ευρύτερης περιοχής όσο και η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών πλήττεται καίρια.

Λόγω των ανωτέρω καλούμε όλους τους φορείς της Θράκης και κυρίως τους πολίτες, που πλήττονται πρώτιστα, να συμβάλουν ενεργά και αποφασιστικά στις προσπάθειες που επιχειρούμε για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Υπηρεσιών της Θράκης καθώς δεν γίνονται εκπτώσεις και οικονομία στην Ασφάλεια των Πολιτών και της Περιοχής μας».

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ε.Σ.Π.Α.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανέγερση του «Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς», προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το έργο προβλέπει την ανέγερση κτιρίου σε οικόπεδο εμβαδού 10.900 τ,μ. στην περιοχή Δωρικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το καταφύγιο θα αποτελείται από ένα ισόγειο κτίριο διοίκησης – ιατρείο και δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων, συνολικής έκτασης 564  τμ. Ακόμη θα περιλαμβάνει όλους τους λοιπούς λειτουργικούς και βοηθητικούς χώρους που απαιτούνται, δηλαδή μαγειρείο, αποθήκη τροφίμων, αίθουσα απομόνωσης ζώων, WC και αίθουσα προσωπικού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments