ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 15 Οκτωβρίου 2012
  • Views212

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=udO3tHUjJz0[/tube]

Ένα από τα πιο εμβληματικά νεοκλασικά κτίσματα της Καβάλας, η Μεγάλη Λέσχη, με ιστορία που συμπληρώνει έναν σχεδόν αιώνα, παίρνει το δρόμο της πλήρους αποκατάστασης. Μετά από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Καβάλας, της Τεχνικής Υπηρεσίας και εξωτερικών συνεργατών το κτίριο της Μεγάλη Λέσχης με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

Η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος θα αναδείξει αυτό το μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής και ομορφιάς κτίριο που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης και αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον ιδιοκτήτη του, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυρίων Καβάλας, αλλά για ολόκληρη την πόλη.

Σε μια σεμνή εκδήλωση, σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης υπέγραψε και παρέδωσε την πράξη ένταξης του έργου στην πρόεδρο της Φιλοπτώχου Οδέττη Κολοκοτρώνη, παρουσία του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΑΚΚ.

Ο δήμαρχος τόνισε τη μεγάλη σημασία ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ μετά από προσπάθειες πολλών ετών. Επισήμανε ότι το συγκεκριμένο κτίριο, μετά την αποκατάστασή του που είναι προϋπολογισμού 3.734.655 €, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, αλλά και συνεδρίων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αναφερόμενος στα Ενοποιημένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε  ότι σκοπός τους είναι η δημιουργία μικρών πόλων ανάπτυξης σε κάθε γειτονιά. Στα Ενοποιημένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης περιλαμβάνεται και το έργο της ανάδειξης του δυτικού παράλιου τείχος που είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ στο ίδιο πλαίσιο προτεραιότητα θα δοθεί στις Καμάρες και την  πλατεία Καπνεργάτη. Τέλος, έκανε αναφορά στη συμβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ ώστε η Καβάλα σε λίγα χρόνια ν’ αποκτήσει μια νέα εικόνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς έκανε αναφορά στη σημασία της αποκατάστασης του συγκεκριμένου κτιρίου, που χαρακτηρίζει την πόλη, αλλά και στην άψογη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων ώστε να υπάρξει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Από την μεριά του ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης, εξήρε το κοινωφελές έργο του ιστορικού σωματείου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Καβάλας, ενώ μίλησε για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του συγκεκριμένου κτιρίου, όπως επίσης και για τη σημασία της ένταξής του στο ΕΣΠΑ.

Με την ένταξη του παραπάνω έργου, επισήμανε ο κ. Γιαννακίδης, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 192.000.000 €. Τέλος, δήλωσε  απόλυτα βέβαιος πως ο Δήμος Καβάλας θα αξιοποιήσει το κτίριο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η  πρόεδρος του ΦΑΚΚ Οδέττη Κολοκοτρώνη, με τη σειρά της έκανε αναφορά στο ιστορικό των προσπαθειών που έγιναν για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ιστορική διαδρομή αλλά και το μέλλον του σωματείου ενώ ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμβολή τους.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments