ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 12 Μαΐου 2012
  • Views165

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=QMrZjrNWH34[/tube]

Μετ’ εμποδίων γίνεται η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης εξέδωσε επείγουσα εγκύκλιο, στις 7 Μαΐου, με την οποία έδινε οδηγίες στους δήμους για το νέο τρόπο πληρωμής μέσω τραπεζών. Οι δήμοι, ωστόσο, δεν έχουν παραλάβει από τη ΔΙΑΣ κωδικούς πρόσβασης και το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης των αρχείων τους, με συνέπεια να μη μπορεί να προχωρήσει η πληρωμή των επιδομάτων, παρότι έχουν ανοιχθεί οι σχετικοί πιστωτικοί λογαριασμοί.

Στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας και Υγείας διαβεβαιώνουν ότι τα χρήματα θα πιστωθούν στις 15 Ιουνίου, και με ένα μήνα καθυστέρηση, στους λογαριασμούς των δικαιούχων (θα αφορούν το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου), ενώ την ίδια στιγμή, αποδίδουν την καθυστέρηση στις εκλογές, αλλά και στο έργο της ψηφιοποίησης του εθνικού αρχείου δικαιούχων.

Παρά τους εντατικούς ρυθμούς εργασίας του αρμόδιου φορέα στο υπουργείο Υγείας, η ψηφιοποίηση του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι 203.000 δικαιούχοι που… απέμειναν μετά την ολοκλήρωση της απογραφής ελέγχονται εξονυχιστικά μέσω διασταυρώσεων με άλλα αρχεία και καταλόγους πχ του υπουργείου Εργασίας, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη κα, καθώς στόχος των αρμοδίων είναι να μην καταβληθεί ούτε… ευρώ ως επίδομα σε τυχόν «μαϊμού» – δικαιούχους.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments