ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 18 Ιουλίου 2012
  • Views298

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=gqv3W7SkzLs[/tube]

Έντονη κινητικότητα υπήρχε προχθές το πρωί έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, καθώς αποφασίστηκε η μεταφορά τεσσάρων κατηγορούμενων για την υπόθεση της “Συμμορίας με τα καλάσνικοφ”, στις φυλακές της Κομοτηνής μετά την απελευθέρωση των αντίστοιχων θέσεων από τις φυλακές. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξω απο την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είχε συγκεντρωθεί αρκετά μεγάλος αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα με τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια. Επίσης, έξω από το κτίριο είχε συγκεντρωθεί αρκετοί πολίτες οι οποίοι περίμεναν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μεταφοράς των τεσσάρων κρατούμενων! Οι φυλακές της Κομοτηνής βρήκαν χώρο κι έτσι οι 4εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης οδηγήθηκαν με περιπολικό κι άλλων αστυνομικών στην Κομοτηνή, όπου πλέον βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας συνεχίζονται για να βρεθεί ελεύθερος χώρος και να μεταφερθούν σε φυλακές της περιοχής κι οι υπόλοιποι εννέα εκ των κατηγορουμένων που είναι προφυλακισμένοι, παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι στο κρατητήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, στον 1ο όροφο του κτιρίου, στην οδό Ομονοίας.

Αποστρατεύεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Αντώνιος Μαλελίδης

Έκπληξη, ωστόσο, έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς με βάση αυτά ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Αντώνης Μαλελίδης αποστρατεύεται τιμητικά εντός 30 ημερών, αφού πρώτα προαχθεί στον βαθμό του ταξίαρχου. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς οι πρόσφατες επιτυχίες του κ. Μαλελίδη στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος (με αποκορύφωμα την σύλληψη των μελών της συμμορίας με τα καλάσνικοφ) δεν φαίνεται να ελήφθησαν σοβαρά υπόψη από το συμβούλιο της αστυνομίας, το οποίο τον έβγαλε στην σύνταξη νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

Επισήμως, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο διάδοχος του κ. Μαλελίδη. Ήδη, πάντως, με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της περιφέρειας, ο μέχρι τώρα αστυνομικός υποδιευθυντής Μάκης Κοσκερίδης προήχθη σε αστυνομικό διευθυντή, κάτι που ενισχύει τις φήμες που θέλουν τον ίδιο να αναλαμβάνει την θέση του κ. Μαλελίδη. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να μετατεθεί άλλος αστυνομικός διευθυντής στην θέση της διοικητή της διεύθυνσης Καβάλας (κάτι διόλου απίθανο, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη αξιωματικών στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας).

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments