ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 31 Μαΐου 2012
  • Views220

Ένα νέο φαινόμενο μεταφοράς λαθρομεταναστών έκανε την εμφάνιση του τις τελευταίες ημέρες στη Καβάλα. Συγκεκριμένα δύο περιστατικά σε λίγες ημέρες κινητοποίησαν τις αστυνομικές αρχές με λαθρομετανάστες οι οποίοι ερχόμενοι από την Αθήνα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ προσπαθούν να φτάσουν στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος ώστε από εκεί χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια και έγγραφα να φύγουν για χώρες της Ευρωπαικής ένωσης. Το δυσάρεστο στις υποθέσεις είναι ότι εμπλέκονται μικρά παιδιά ακόμη και ένα βρέφος καθώς έχει δημιουργηθεί η πίστη στην Αθήνα ότι οι αστυνομικές αρχές της επαρχίας είναι πιο χαλαρές και θα κατάφερναν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=xuD2o7NeSy8[/tube]

Σύμφωνα και με το δελτίο τύπου της ελληνικής αστυνομίας, συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ερυθραίας κατηγορούμενος για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας, 42χρονης ομοεθνής του, απόπειρα παράνομης εξόδου της από τη χώρα και πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 41χρονο να μεταφέρει την 42χρονη συνοδευόμενη από τα τέσσερα ανήλικα τέκνα της, με λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ., στην Καβάλα. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του, ένα (1) πλαστό οικογενειακό διαβατήριο των Σουδανικών Αρχών και ένα έγγραφο με ηλεκτρονικές κρατήσεις έξι (6) εισιτηρίων, με προορισμό τη Γερμανία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 41χρονος, συνόδευσε την 42χρονη με τα ανήλικα τέκνα της από την Αθήνα στην Καβάλα, προκειμένου να τη μεταφέρει, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Χρυσούπολης Καβάλας, στη Γερμανία, προσποιούμενος ότι είναι σύζυγός της.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments