ΔΡΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views988

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=gho9V3PTZ60[/tube]

Μετά την Θράκη, ούτε η Δράμα γλύτωσε από την “λαίλαπα” των κέντρων φύλαξης λαθρομεταναστών, καθώς σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Δράμας, χτες το βράδυ μεταφέρθηκαν στο ανενεργό στρατόπεδο του Παρανεστίου Δράμας οι πρώτοι μη νόμιμοι λαθρομετανάστες. Όπως είναι φυσικό, επικρατεί αναστάτωση στο Παρανέστι, καθώς οι κάτοικοι αλλά και οι αρχές αιφνιδιάστηκαν. Ήδη, πάντως, μετά το πρώτο σοκ, αναμένονται αντιδράσεις από τους κατοίκους και τους φορείς. Οι πρώτες πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για συνέχιση της μεταφοράς λαθρομεταναστών στην περιοχή της Δράμας, καθώς στο “στόχαστρο” (για μελλοντική μετακίνηση λαθρομεταναστών) φαίνεται να έχει μπει και ο Νικηφόρος.

Η (λιτή αλλά καυστική) ανακοίνωση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Δράμας αναφέρει τα εξής:

Τελικά και η Δράμα δεν γλύτωσε από την αποκέντρωση της λαθρομετανάστευσης, από σήμερα το στρατόπεδο του Παρανεστίου που άλλοτε εκπαίδευε Έλληνες Στρατιώτες από σήμερα μετατράπηκε σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=V-hmGfKTh9I[/tube]

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παρανεστίου

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, έπειτα από έντονη συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, αποφάσισε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παρανεστίου ως μέσο αντίδρασης στη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών σε στρατόπεδο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το dramini.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, καθώς και να θέσει τις παραιτήσεις όλων των Δημοτικών Συμβούλων στη διάθεση του Δημάρχου. Αποφασίστηκε ακόμη η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής αγώνα, η οποία θα μεταβεί άμεσα στην Αθήνα, σε συνεννόηση με τους Βουλευτές, για να συναντήσει τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και να θέσει το τοπικό αίτημα της περιοχής να απομακρυνθούν οι μετανάστες που ήδη έχουν μεταφερθεί .

Ακόμη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τους χώρους κράτησης των μεταναστών και αν πληρούνται οι κατάλληλοι όροι υγιεινής. Επιπλέον το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την φύλαξη του χώρου έξω από το στρατόπεδο, έτσι ώστε να μην μεταφερθούν εκ νέου μετανάστες.

Αποφασίστηκε επίσης σε μια εβδομάδα να υπάρξει εκ νέου συνεδρίαση του Συμβουλίου για να τεθούν υπ όψη του σώματος όλες οι ενέργειες που έγιναν στο διάστημα που μεσολάβησε και να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παρλόγλου έθεσε την παραίτησή του υπ όψη του Προεδρείου αναφέροντας ότι δίνει χρονικό περιθώριο μιας ημέρας για να απομακρυνθούν οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν, ειδάλλως θα παραιτηθεί.

Νωρίτερα αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε, παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Καγιάογλου, καθώς και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν έξω από το στρατόπεδο, και έλαβαν τη διαβεβαίωση από τις αρμόδιες αρχές ότι όση ώρα θα διαρκέσει το Συμβούλιο δεν υπάρχει σχεδιασμός μεταφοράς εκ νέου μη νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον ακούστηκαν και πολλές φωνές ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο δεν είναι οι κατάλληλες για φιλοξενία ανθρώπων. Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν όταν εμφανίστηκε ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης με μερίδα κατοίκων να εκφράζει την αγανάκτησή της. Ο ίδιος πάντως ο κ. Κυριαζίδης τόνισε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση και όλα όσα έγιναν τον απαξιώνουν.

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών

Όλα αυτά τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα λίγες μόνο ώρες μετά την υπερψήφιση (κατά πλειοψηφία) από την ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό πρόβλημα και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης πριν πάρει, όπως είπε, περισσότερο εκρηκτικές διαστάσεις.

Υπέρ των νέων ρυθμίσεων τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Νωρίτερα απορρίφθηκε η ένσταση αντισυγματικότητας που είχε υποβάλει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα όσα έχουν αποφασιστεί τονίζοντας ότι εντείνονται τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και πρέπει άμεσα να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Την πλήρη διαφωνία του κόμματος του με το νομοσχέδιο εξέφρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς τονίζοντας ότι άμεσα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι άλλο είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα και άλλο η αστυνόμευση της πόλης.

Η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι το κόμμα της καταψηφίζει γιατί είναι αντίθετο στη «νομοθέτηση εν κενώ».

«θα το καταψηφίσουμε γιατί με αυτό το νομοσχέδιο πάτε να νομιμοποιήσετε τους παράνομους μετανάστες που πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Το μέτρο δεν είναι προσωρινό όπως ισχυρίζεστε», υποστήριξε από την πλευρά του ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

«Η μεταφορά ακροδεξιών συνθημάτων σε αυτή την αίθουσα δυναμιτίζει και το όποιο κλίμα επικοινωνίας και συνεννόησης μπορεί να υπάρξει», σημείωσε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Μετά την Δράμα έρχεται η σειρά της Καβάλας;

Όπως τονίζει, πάντως, και ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος, μέχρι στιγμής ο νομός μας δεν εντάσσεται στον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών (αν και, όπως είπε και ο ίδιος του, οι σχεδιασμοί αυτοί αλλάζουν καθημερινά).

Μένει, πλέον, να δούμε στην πράξη αν ο νομός Καβάλας θα αποτελέσει την εξαίρεση ή θα “ακολουθήσει” το παράδειγμα της υπόλοιπης περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments