ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 02 Ιουλίου 2013
  • Views173

Κρατώντας αποστάσεις το Μαξίμου από τη δήλωση του κ. Βορίδη προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες και στην συγκυβέρνηση συνεχίζει να ταράζεται από τους μετασεισμούς που προκαλούνται από την τοποθέτηση του βουλευτή της Ν.Δ. στο συνέδριο του κόμματος σχετικά με τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Από την τοποθέτηση Βορίδη βιάστηκαν κάποιοι να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική της δικομματικής θα έχει άλλοθι τα λάθη του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, ωστόσο υπάρχει κι άποψη όσον κάνουν μια δεύτερη ανάγνωση στις δηλώσεις και στο timing.

Η επίθεση – υπενθύμιση προς το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κατ’ επέκταση του Γιώργου Παπανδρέου, ανακόπτει τις ορέξεις και τη φόρα του Γιώργου για να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο.
Παράλληλα δίνει την ευκαιρία στον Βενιζέλο να βγει μπροστά και να πάρει θέση υπερασπιζόμενος το νέο ΠΑΣΟΚ, το αναγεννημένο όπως το θεωρεί ο ίδιος, το ΠΑΣΟΚ που έχει αναλάβει τις ευθύνες του, έχει πληρώσει το τίμημα και λειτουργεί με συνείδηση και καθήκον.

Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία, ακόμη και από την όποια επιχείρηση αποπροσανατολισμού της πολιτικής επικαιρότητας και ατζέντας εν όψει της άφιξης της τρόικας, είναι το γεγονός ότι τονώνει με τον τρόπο αυτό ο κ. Βορίδης το δεξιό προφίλ της κυβέρνησης και του κόμματος, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στη βάση της Νέας Δημοκρατίας να εκτονωθεί, αλλά και να θολώσει τις εντυπώσεις που ήθελαν την λαϊκή δεξιά να ασφυκτιά στο νέο πλαίσιο της ευρωπαϊκής παράταξης που οραματίζεται ο Σαμαράς.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments