ΔΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 21 Απριλίου 2012
  • Views694

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο Κραχτίδη (κερκίδες  και αγωνιστικός χώρος) ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ  και τ. Δήμαρχος Δράμας  Θωμάς Μαργαρίτης πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 18-4-2012, εκδήλωση με θέμα «Τουριστική προβολή του Νομού μας. Δυνατότητες και Προοπτικές».  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης βράβευσε τους εθελοντές της «Ονειρούπολης» τους ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα του -ως Δημάρχου  της πόλης -και έκαναν γνωστή τη Δράμα στο Πανελλήνιο. Επίσης, βράβευσε πολιτικούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες,  επιχειρηματίες, αθλητές,  με Δραμινή καταγωγή οι οποίοι και μέσα από το έργο τους πρόβαλαν και έκαναν ξακουστή τη γενέτειρας τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 2.500 συμπολίτες μας οι οποίοι παρέμειναν στην πλειονότητα τους μέχρι τις 12 το βράδυ απολαμβάνοντας τους Πόντιους Καλλιτέχνες, οι οποίοι με το δυναμικό τους παρόν εμψύχωσαν τους παραβρισκόμενους παρασύροντας τους στον κυκλικό χορό.

Γνωστοί Καλλιτέχνες οι οποίοι και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την «Ονειρούπολη» έστειλαν τις ευχές τους στους Δραμινούς καθώς αδυνατούσαν για επαγγελματικούς λόγους να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα μηνύματα  προς τους Δραμινούς και τον ίδιο το Θωμά Μαργαρίτη απέστειλαν μέσω video wall: η  Ναταλία Γερμανού, η Σίσυ Χριστίδου, η Λέτα Μαλόγλου και ο Χρήστος Νέζος και Νατάσα θεοδωρίδου. Επίσης μηνύματα αγάπης απέστειλαν οι Δραμινοί Καλλιτέχνες Γιάννης Παπαζήσης, Ανέστης Βλάχος, Γιώργος Παπαδόπουλος, καθώς και οι Δραμινής καταγωγής Δημοσιογράφοι  Μάρα Τοπαρλάκη,  Νίκος Ρίζος, Γιώργος Καραϊβάζ.

Παρόντες επίσης ήταν: η δημοσιογράφος της ΝΕΤ Βίκυ Κρητικού, ο γνωστός Παγκοσμίως Ζωγράφος Νίκου Γιάννης, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Κώστας Δουβαλίδης και Γιώργος Κυριακίδης, καθώς και πολλοί άλλοι.

Ακολούθησε λαϊκή συναυλία με τους  Πάνο Καλλίδη,  Κώστα Ζώγκε, Μαρία Μουδιώτη, Κώστα Ηλιού, Σταύρο Φωτιάδη και ο Χρόνη  Παναγιώτη από τους «Δραμάδοντες»

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι παραδοσιακοί οργανοπαίκτες και τραγουδιστές: Δημήτρης Κότας, Άγγελος Μάρτζος, Ιωάννα Πράσατζη, από την Καλή Βρύση Δράμας

Η μεγάλη γιορτή προβολής του νομού, απ’ αυτές που μόνο ο Θωμάς Μαργαρίτης ξέρει να διοργανώνει, έκλεισε με ποντιακό ξεφάντωμα από το σύνολο των Πόντιων Καλλιτεχνών του νομού , ενώ εντυπωσίασε το κοινό ο μικρός Πόντιος τραγουδιστής Σιμάκος  Σπυριδόπουλος, το παιδί θαύμα του ποντιακού τραγουδιού.

Την  εκδήλωση κάλυψαν τα ΜΜΕ του Νομού Δράμας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία και τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στην τουριστική προβολή του Νομού Δράμας. Την όλη εκδήλωση κάλυψε ο Όμιλος STAR (Τηλεόραση- Ραδιόφωνο), και επιμελήθηκε η Ραδιοφωνική Παραγωγός Σοφία Ιωαννίδου.

Με την έναρξη της εκδήλωσης  στον υποψήφιο  βουλευτή  Θωμά Μαργαρίτη αφιέρωσαν το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου  σε στίχους του Διονύση Τζεφρώνη και Μουσική του Θωμά Μπακαλάκου,  «Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό…»  πάνω στο οποίο και στήριξε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης υποστηρίζοντας ότι μέχρι σήμερα οι βουλευτές έδιναν υποσχέσεις χωρίς να ενδιαφέρονται για τον κόσμο, αλλά μόνο για τις θεσούλες τους και τον πλουτισμό τους.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα αυτών των κρίσιμων  εκλογών, ο Θωμάς Μαργαρίτης επισήμανε ότι το μήνυμα είναι διττό.

Πρώτον:  πρέπει να επαναϊδρύσουμε  το κράτος μας. Να μην είμαστε οι γελωτοποιοί του κόσμου, να μας βλέπουν όλοι με σεβασμό, να γίνουμε άξιοι απόγονοι των άξιων προγόνων μας και,

Δεύτερον: οι πολιτικοί που θα εκλεγούν θα πρέπει με το παράδειγμα τους να αποδείξουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την ηθική στην πολιτική. Με το παράδειγμα τους να αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και πολιτών.

«Σήμερα όσοι ασχολούνται με τα κοινά δικαιολογημένα είναι απαξιωμένοι από τους πολίτες. Μάλιστα, κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά, αφού ο κόσμος πιστεύει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στις εκλογές επιβάλλεται να πάτε και να ψηφίσετε τους άξιους. Αν δεν πάτε θα βγουν πάλι οι ίδιοι, αυτοί που μας έφεραν ως εδώ.  Η χώρα μας, η Δράμα χρειάζεται αλλαγή προσώπων και πολιτικών για να πάει μπροστά. Τέρμα σ’ αυτούς που οδήγησαν τη Δράμα σε μαρασμό.

Τέρμα σ’ αυτούς που μας έμαθαν να  χειροκροτούμε το τίποτα και να χαιρόμαστε με το καθόλου.

Τέρμα σ’ αυτούς που ενώ δεν έκαναν τίποτα απαιτούσαν να τους χειροκροτούμε γι’ αυτό και μάλιστα  θύμωναν αν δεν το κάναμε.

Ε, λοιπόν σήμερα στέλνουμε από εδώ, το γήπεδο Κραχτίδη,  σ’ αυτήν την μεγάλη συγκέντρωση το μήνυμα ότι παίρνουμε όλοι μαζί την κατάσταση στα χέρια μας.

Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση του νομού μας. Αντίθετα θα αγωνιστούμε ενωμένοι για μια νέα Δράμα που θα μπορέσει επιτέλους να βρει την αναπτυξιακή της πορεία.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε παρά την οικονομική κρίση. Η κρίση δίνει νέες ευκαιρίες. Μας έφεραν στον πάτο, δια του πάτου όμως θα ανέλθουμε στην κορυφή.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι: «Στη Δράμα δεν μας λείπει τίποτα. Όλα τα έχουμε. πρωτογενή τομέα, ορυκτό πλούτο, μάρμαρα, ξύλο, ορεινό όγκο, νερά και φυσικές ομορφιές, σπήλαιο, θερμές πηγές, απίστευτα μοναστήρια. Επίσης έχουμε ένα υπέροχο και φιλόξενο κόσμο που ξεχωρίζει από όλους στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης αναφέρθηκε στο μεγαλεπήβολο σχέδιο της «Ονειρούπολης» που έκανε γνωστό το νομό  σε όλη την Ελλάδα. Μια προσπάθεια  που στέφθηκε με επιτυχία κυρίως λόγω της αφύπνισης των πολιτών που αγαπούν τον τόπο τους, δηλαδή τους δημότες εθελοντές.

Στην αφύπνιση αυτή θα στηρίξουμε και την μελλοντική ανάπτυξη του τόπου μας, αναβαθμίζοντας και προβάλλοντας το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, τα Θερμιά, την Αγία Βαρβάρα, τα τοπικά δρώμενα, τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια μας, τον ορεινό όγκο, δημιουργώντας άξονες πρόσβασης στο νομό.

Απαντώντας στο ερώτημα πως θα γίνουν όλα αυτά ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης ανέφερε πως απαιτείται ένα τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα κατά τα πρότυπα των Γρεβενών, αλλά και μια δυναμική κατά το πρότυπα των Πελοπονησίων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Θωμάς Μαργαρίτης ανέφερε: «Τέρμα η μαλακωσιά, τέρμα η υποτέλεια, τέρμα η ανοχή. Θα  τους πιάσουμε όλους από το λαιμό και ας τολμήσουν να μας αδικήσουν στο μέλλον. Δεν είμαστε παιδιά ενός  κατώτερου Θεού.

Στο νομό μας αξίζει καλύτερη τύχη.  Καμιά ευκαιρία να μην πάει χαμένη.  Δεν είναι  η ώρα για τη δημιουργία εντυπώσεων, προσωπικών βιογραφικών και υποθηκών για ένα υποτιθέμενο Δραμινό μέλλον. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Σήμερα. Τώρα. Η απόφαση είναι δική σας».

Την εκδήλωση χαιρέτησε με την παρουσία του και ο τ. Δήμαρχος Καβάλας  κ. Στάθης Εριφυλλίδης, ο οποίος ευχήθηκε στο φίλο του Θωμά Μαργαρίτη καλή επιτυχία στον προεκλογικό  του αγώνα, τονίζοντας ότι αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές του Αντώνη Σαμαρά και κάλεσε τον κόσμο να τον επιβραβεύσει για άλλη μια φορά. Προσωπικά στον ίδιο ευχήθηκε να συνεχίσει να είναι διεκδικητικός, παραγωγικός και ωφέλιμος για τον τόπο του, ενώ όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή, να είναι το ίδιο έντιμος και ακέραιος ως χαρακτήρας, όπως είναι σήμερα.

Δηλώσεις υποψηφίου βουλευτή και τ. Δημάρχου Δράμας Θωμά Μαργαρίτη

Με αφορμή την μεγάλη αυτή επιτυχία της εκδήλωσης ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Θωμάς Μαργαρίτης ανέφερε τα ακόλουθα: « Ευχαριστώ αυτούς που ήταν κοντά μου, είτε αυτοπροσώπως, είτε με τις δηλώσεις που έκαναν, απ’ όλη την Ελλάδα και μίλησαν για τη Δράμα, την «Ονειρούπολη» και μένα και παρουσιάστηκαν στο γήπεδο Κραχτίδη μέσω vide wall.   Κατανοώ ότι ήταν αδύνατο όλοι να έρθουν στη Δράμα και νομίζω ότι το αντιλαμβάνονται όλοι.  Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι όλοι τους δήλωσαν υπέρ της Δράμας και διατηρούμε τις ισχυρότερες συμμαχίες για τη Τουριστική Ανάδειξη του νομού μας και στο μέλλον. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω  τον Όμιλο STAR (Ραδιόφωνο- Τηλεόραση)  και τον Διευθυντή του Ομίλου κ. Γιώργο Αραμπατζή,  καθώς και  τους εξαίρετους συνεργάτες του, που είχαν την επιμέλεια της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστώ όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές που έδωσαν βροντερό παρών στο γήπεδο Κραχτίδη, σε μια ανεπανάληπτη πολιτική συγκέντρωση. Ο απλός κόσμος έδωσε βροντερή απάντηση σ’ αυτούς  που απεργάζονταν τον αποκλεισμό μου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ την ύστατη στιγμή. Στους ραδιούργους και νεκροθάφτες της Δράμας. Ο λαός τους ξέρει και είναι αποφασισμένος να τους βάλει  επιτέλους στη γωνία».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments