ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 10 Απριλίου 2012
  • Views212

Πάνω από 1000 πολιτών, ανέργων και εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων βροντοφώναξαν ΟΧΙ στο κλείσιμο της βιομηχανίας, ΟΧΙ στην έκρηξη της ανεργίας στην περιοχή, ΟΧΙ στην προδιαγεγραμμένη πορεία απαξίωσης της Καβάλας. Μέλη πολιτικών κινημάτων όλων των αποχρώσεων αλλά και εκατοντάδες απλοί πολίτες ήταν παρόντες στην μεγαλειώδη κινητοποίηση, απαιτώντας από όλο τον πολιτικό κόσμο που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας να δεσμευτούν και να κινηθούν άμεσα ώστε να προλάβουν να σώσουν την βιομηχανία από την καταστροφική για όλη την περιφέρεια προοπτική κλεισίματός της.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΒΦΛ Γεώργιος Τσιμενίδης επεσήμανε, μέσα σε κλίμα έντασης, ότι η ΒΦΛ έχει φτάσει στα όριά της, καθώς τα αποθέματα αμμωνίας επαρκούν μόνο μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή και, σε περίπτωση που σταματήσει η λειτουργία της, θα είναι αδύνατον να επαναλειτουργήσει, ενώ κάλεσε όλες τις αρχές του τόπου να βοηθήσουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα για την διάσωση του εργοστασίου. Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι η ΔΕΠΑ δεν αποδέχθηκε, τελικά, την πρόταση της διοίκησης του εργοστασίου, καθώς μπορεί ο πρόεδρός της Χάρης Σαχίνης και ο αντιπρόεδρός της Σπύρος Παλαιογιάννης να ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση της διοίκησης της βιομηχανίας, ωστόσο η ΕΛΠΕ (η οποία διαθέτει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ) μπλόκαρε την συμφωνία.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=qwhVw5pvcWY[/tube]

Δυναμικό παρόν, μετά και την σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, έδωσαν στο σημερινό συλλαλητήριο και όλες οι αρχές της περιφέρειας. Κοντά στους εργαζόμενους της ΒΦΛ βρέθηκαν ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γεώργιος Παυλίδης και οι αντιπεριφερειάρχες Δράμας Ιωάννης Ξανθόπουλος και Ξάνθης Φώτιος Καραλίδης, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως θα δώσουν τον αγώνα για την σωτηρία της λιπασματοβιομηχανίας.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Bq8oAfRWulI[/tube]

Παρόντες στο συλλαλητήριο ήταν, επίσης, οι πολιτικές αρχές αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών παραγωγικών φορέων. Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων:

– ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής,
– ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς (μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Παπακοσμά),
– ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Λάζαρος Βασιλειάδης,
– ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης,
– ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Αθανάσιος Αθανασίου,
– και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας Αναστάσιος Ιωαννίδης.

Επίσης, κατά την διάρκεια των ομιλιών αναγνώστηκε μήνυμα συμπαράστασης του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου.

Παράλληλα, το παρόν έδωσαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομος Κεβρεκάκης, της ΝΔ Βάσω Παπουτσή-Μήττα και Γιώργος Καλαντζής, του ΛΑΟΣ Μαρία Χατζηκωνσταντίνου και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίοι τόνισαν την σημασία ύπαρξης μιας ενεργής βιομηχανίας και της σημαντικότητας της παρουσίας της στην τοπική και περιφερειακή οικονομία.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=G40XNlk8G5g[/tube]

[EasyGallery id=’ΣυλλαλητήριοΒΦΛ’]
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από το πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο υπέρ της ΒΦΛ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments