ΔΡΑΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Μαρτίου 2013
  • Views181

Mε τη συμμετοχή χιλιάδων Δραμινών ο Δήμος Δράμας συνέχισε και φέτος  την παράδοση της Καθαράς Δευτέρας και σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, Μαυροβάτου «το Καρς», Πανηπειρωτικής Ένωσης Δράμας και Μοναστηρακίου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το 1ο Σύνταγμα Πυροβολικού, την Δνση Α/βμιας Εκπαίδευσης τομέα πολιτιστικών θεμάτων, και το Κέντρο Νεότητας του Δήμου μας διοργάνωσε  και φέτος τα Κούλουμα  στο λόφο του Κορυλόβου.
Οι μικροί συνδημότες  μας χόρεψαν  τον παραδοσιακό Αποκριάτικο κυκλικό χορό «το Γαϊτανάκι» και κατασκεύασαν  αποκριάτικες μάσκες και καπέλα. Παράλληλα τα μουσικοχορευτικά σχήματα ψυχαγώγησαν  τους επισκέπτες  με χορούς και τραγούδια της πατρίδας μας. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν πραγματικά  το πλούσιο πρόγραμμα όπως και τα σαρακοστιανά  εδέσματα που μοιράστηκαν δωρεάν σε περισσότερους από 2000 επισκέπτες.

Επίσης χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου της Δράμας, της κοινότητας Χωριστής και  του Μουσικοδραματικού συλλόγου «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία» συμμετέχοντας στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.  Η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν μεγάλη και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η μακρόχρονη επιτυχία του καρναβαλιού της Χωριστής δεν είναι τυχαία αφού στηρίζεται κυρίως στην αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων του τόπου μας.

Καθαρά Δευτέρα (9) Καθαρά Δευτέρα (21) Καθαρά Δευτέρα (23)Kαρναβάλι Χωριστής (8)

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments