ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ — 07 Ιουνίου 2013
  • Views184

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι περιόρισε κατά σχεδόν 84% την έκταση που αποψιλώνεται κάθε χρόνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, και βρίσκεται πλέον κοντά στο στόχο που είχε αναλάβει απέναντι στη διεθνή κοινότητα. Δραστική μείωση και στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Mπραζίλια, Βραζιλία
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι περιόρισε κατά σχεδόν 84% την έκταση που αποψιλώνεται κάθε χρόνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, και βρίσκεται πλέον κοντά στο στόχο που είχε αναλάβει απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Ιζαμπέλα Τεϊσέιρα, από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2012 είχαν καταστραφεί 4.571 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, έκταση μειωμένη κατά 27% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Είναι επίσης η μικρότερη έκταση από τότε που η Βραζιλία άρχισε να συλλέγει στοιχεία, επισήμανε η υπουργός.

Στη διάσκεψη κατά της κλιματικής αλλαγής που πραγματοποίησε ο ΟΗΕ το 2009 στην Κοπεγχάγη, η Βραζιλία δεσμεύτηκε να περιορίσει την αποδάσωση κατά 80%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έως το 2020. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Τεϊσέιρα ανέφερε την Πέμπτη ότι η χώρα της «έφτασε το 76%» του στόχου αυτού.

Η Βραζιλία κατάφερε παράλληλα να περιορίσει δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. χάρη εν μέρει και στην αντιμετώπιση της αποδάσωσης, οι οποίοι εκλύει σημαντικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Οι συνολικές εκπομπές μειώθηκαν κατά 39% το διάστημα 2005-2010, και το 2010 βρίσκονταν 10% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 1990, έτος αναφοράς του ΟΗΕ για τον περιορισμό των εκπομπών σε διεθνές επίπεδο.

Newsroom ΔΟΛ

 

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments