ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 29 Απριλίου 2012
  • Views234

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέσα στο 2012 προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας λέγοντας οτι το “το κεφάλαιο με τα εργασιακά πρέπει να κλείσει εδώ και να αφήσουμε να λειτουργήσουν οι κανόνες τις αγοράς”.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Κουτρουμάνης τονίζει ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στα ζητήματα της ρευστότητας που θέτει επιτακτικά η αγορά, καθώς και στα θέματα της δημόσιας διοίκησης.

«Η Ελλάδα από το 2008 είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα» επισημαίνει, υποστηρίζοντας ότι «κανένας υπουργός δεν βρέθηκε σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση, να παλεύει κάθε μήνα για να εξασφαλιστεί η πληρωμή των συντάξεων».

Παρέμβαση τρόικας για το ασφαλιστικό μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Την ίδια στιγμή, πάντως, νέο θέμα τίθεται στο μέτωπο του ασφαλιστικού αφού μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα παρεμβαίνει με επιστολή τους στους αρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, ο Ματίας Μορς με επιστολή του στους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη απαιτεί να μην εξαιρεθεί κανένας κλάδος υγείας, κανενός ταμείου από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ και αυτό παρά τη ρύθμιση που είχε περάσει τις τελευταίες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Πηγή: newsit.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments