ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 08 Μαρτίου 2013
  • Views130

Προς ματαίωση οδηγείται, τελικά, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που σημειώθηκε χθες στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί με πρωτοβουλία του προϊσταμένου στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγή Γιαννάκη, αλλά, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ από δικαστικές πηγές, οι εκπρόσωποι των φορέων δεν συμφώνησαν. Είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι κατοίκων της περιοχής, ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστος Πάχτας.
Εν τω μεταξύ σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί στην Ιερισσό. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή.
Οι έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια όλη την ημέρα ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με το χωριό να πνίγεται δυο φορές στα δακρυγόνα.
Κατά την είσοδο των αστυνομικών το πρωί, αλλά και όταν οι αστυνομικοί το απόγευμα έκαναν έρευνα σε ένα από τα σπίτια του χωριού οι κάτοικοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.
Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι αστυνομικοί σύμφωνα με τους κατοίκους έκαναν 7 προσαγωγές ατόμων για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.
Τελικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν 4 άτομα που θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει την επένδυση στις Σκουριές

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κατά της επένδυσης στις Σκουριές Χαλκιδικής και αν γίνει κυβέρνηση θα την ακυρώσει επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης έκανε δε, λόγο για «αργό θάνατο» των κατοίκων με την επίμαχη επένδυση, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με ό,τι έγινε στο εργοτάξιο της εταιρείας Hellas Gold στις Σκουριές.
Βγήκε με ύφος μάγκα στη Βουλή ο πρωθυπουργός στη Βουλή και ενθαρρύνει τους αστυνομικούς δήλωσε επίσης για τα χθεσινά επεισόδια.
«Συνειδητοποιούμε τι είπε ο πρωθυπουργός με όσα έγιναν χθες ότι θα προχωρήσει με κάθε τρόπο η επένδυση στη Χαλκιδική. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας» ανέφερε. Όπως διευκρίνισε, η πολιτεία οφείλει να είναι αρκετά προσεκτική και να μην ενθαρρύνει την τυφλή αντιπαράθεση.
«Η ΕΛΑΣ να λειτουργεί με σεβασμό των νομών για να είναι αποδεκτή. Να αλλάξει τρόπο λειτουργίας» σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζοντας ότι λειτουργεί και κατόπιν εντολών.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments