ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 18 Φεβρουαρίου 2013
  • Views256

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=kh5dFgjlUQM[/tube]

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης και αφορούσε τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν συνολικά 14 εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης από τον Οκτώβριο του 2012.

Να σημειωθεί ότι, στις 5 Νοεμβρίου 2012, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, ύστερα από αίτηση που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης, εξέδωσε προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία αναστελλόταν προσωρινά η διαθεσιμότητα των παραπάνω 14 εργαζομένων.

Με τη νέα του απόφαση, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Δήμο Ξάνθης να διατηρήσει τους υπαλλήλους στις θέσεις που κατείχαν με τον μισθό που είχαν μέχρι την ημέρα που επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών καταβάλει μόνο το 70% του μισθού τους.

Η δικαστική αυτή απόφαση ερμηνεύεται από τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης ως ένας καλός οιωνός για την εκδίκαση της υπόθεσης της κύριας αγωγής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι σε μια προσπάθεια αναστολής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το σχετικό group του Facebook, το πρόγραμμα των κυριότερων εκδηλώσεων του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2013. Στο καλλιτεχνικό σκέλος προτιμούνται και πάλι αρκετά τοπικά σχήματα, ενώ στην τελευταία εβδομάδα εμφανίζονται οι Encardia, 48 ώρες, Upόλα, με κυριότερο εκδήλωση τη συναυλία των KOZA MOSTRA και Αγάθωνα, στην Κεντρική Πλατεία, το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μαρτίου.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο μερικός καθαρισμός από σκουπίδια τμήματος του περιαστικού άλσους της πόλης, από μαθητές σχολείων της Ξάνθης. Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Αντίκα – στην είσοδο της παλιάς πόλης – όπου και συγκεντρώθηκαν οι περιβαλλοντικές ομάδες Γυμνασίων, συνοδευόμενες από καθηγητές που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να συμμετέχουν.
Μικροί και μεγάλοι αφού σήκωσαν τα μανίκια και φόρεσαν τα γάντια, πήραν σακούλες σκουπιδιών, διέσχισαν την οδό Χασιρτζόγλου και μπήκαν από την νότια πύλη του άλσους. Ακολούθησε ενημέρωση της δράσης από εκπαιδευτικούς του 2ου και 7ου Γ/σιου Ξάνθης, ενώ όλες οι σχολικές μονάδες ανηφόρησαν προς το κεντρικό κιόσκι του άλσους, καθαρίζοντας στο πέρασμα τους χώρους που ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από κάθε λογής σκουπίδια.
Μια πρωτοβουλία για μια πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με θέμα τη βία κατά των γυναικών πήρε η Πρωτοβουλία κατά της Ομοφοβίας Ξάνθης.
Στο blog της οργάνωσης έχει αναρτηθεί η ανακοίνωση και το πρόγραμμα για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία προκλήθηκε μετά το άγριο σεξουαλικό έγκλημα σε βάρος της 34χρονης Ζωής, στην Ξάνθη. Συμμετοχή έχουν εκδηλώσεις και διάφορες άλλες οργανώσεις και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο ενώ πρόθεση των διοργανωτών είναι η διαδήλωση να έχει «φεμινιστικό, αντισεξιστικό, αντιρατσιστικό χαρακτήρα, απαντώντας στο σεξισμό, στο ρατσισμό και τις εκφράσεις αυτοδικίας που καταγράφηκαν αμέσως μετά το περιστατικό βίας από μεγάλη μερίδα του κόσμου».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments