ΚΟΣΜΟΣ — 04 Φεβρουαρίου 2013
  • Views155

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι περίπου 250.000 χρήστες του, έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, που προσομοιάζουν με τις επιθέσεις κατά εταιρειών και αμερικανικών M.M.E.

«Οι χάκερς κατάφεραν να πάρουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα, από περίπου 250.000 χρήστες. Η επίθεση αυτή δεν είναι δουλειά ερασιτεχνών, και πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο διευθυντής Ασφάλειας του Twitter, Μπομπ Λορντ, μέσω του προσωπικού του blog.

«Οι επιτιθέμενοι ήταν εξαιρετικά περίπλοκοι, και πιστεύουμε ότι και άλλες εταιρείες ή ιδρύματα έχουν δεχτεί πρόσφατα επιθέσεις κατά τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχουν ακυρωθεί κωδικοί πρόσβασης διάφορων λογαριασμών που ενδέχεται να δεχτούν επίθεση και ζήτησε από τους χρήστες να δημιουργήσουν πρόσθετους. Ο επικεφαλής του Twitter μίλησε δε και για μια «αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας στις Η.Π.Α.».

Πηγή: AΠΕ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments