ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 21 Ιανουαρίου 2013
  • Views659

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που μας πέρασαν η ατμόσφαιρα ήταν μαγική στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης! Η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου οργάνωσε τέσσερις εκδηλώσεις για τους μικρούς της φίλους με οδηγό το βιβλίο.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πάνω από 100 παιδιά. Σε όλες τις χριστουγεννιάτικες δράσεις ο ενθουσιασμός ήταν περίσσιος και τα παιδιά με τη βοήθεια των εμψυχωτών είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους, να παίξουν, να νιώσουν τη χαρά της προσφοράς και βέβαια να έρθουν πιο κοντά στο βιβλίο.

Διαβάσαμε την ιστορία του πράσινου Αϊ-Βασίλη και κατασκευάσαμε εντυπωσιακά οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακούσαμε την ιστορία με τα δώρα του σκιάχτρου και στήσαμε το δικό μας χαριστικό παζάρι. Φτιάξαμε το δικό μας χριστουγεννο-πρωτοχρονιάτικο αλφαβητάρι και γράψαμε και εικονογραφήσαμε μια δική μας πρωτότυπη ιστορία. Παίρνοντας αφορμή από την ιστορία του Φον Κουραμπιέ και του Κόμη Μελομακαρόνη γίναμε μικροί ζαχαροπλάστες και φτιάξαμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση με το χαριστικό παζάρι τα παιδιά πρόσφεραν δικά τους παιχνίδια, βιβλία και ρούχα με σκοπό να τα χαρίσουν. Για το λόγο αυτό στις 17 Ιανουαρίου 2013 το προσωπικό της Βιβλιοθήκης παρέδωσε τα πράγματα που είχαν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού (πρώην Παιδόπολη) Καβάλας.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Παγγαίου για την αμέριστη στήριξή του, όπως επίσης  και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που ήταν οι εμψυχωτές των δράσεων: Στέλιο Λαζαρίδη, Ιουλία Σιδερά-Σιδέρη, Μιχαέλα Κεχαγιόγλου και Μένια Κλειτσιώτου. Τέλος, να ευχαριστήσει τη Λέσχη Αξιωματικών Ελευθερούπολης, που παραχώρησε… τις εγκαταστάσεις της για να ψηθούν τα κουλουράκια των παιδιών!

stolidia xaristiko skiaxtro koulourakia3 koulourakia2 koulourakia1

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments