ΡΟΔΟΠΗ — 02 Ιουνίου 2012
  • Views366

Η έγκριση μίας μελέτης και ο ορισμός του τρόπου διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια μονάδας βιολογικού καθαρισμού αστικών λυμάτων compact ύψους 155.000,00 €, αποτελεί ένα θετικό βήμα για την ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής, όπου εναγωνίως περιμένουν να εγκατασταθούν περίπου 40 οικογένειες.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Μαρώνειας – Σαπών κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού και η έναρξη κατασκευής του έργου.

Σε τοποθεσία σε μικρή απόσταση από τον οικισμό, βρίσκονται οι 37 κατοικίες της Ξυλαγανής, οι δικαιούχοι των οποίων αναδείχθηκαν με κλήρωση το 2008. Προϋπόθεση για να εγκατασταθούν στα σπίτια οι δικαιούχοι ήταν η κατασκευή του βιολογικού και μάλιστα ο αρχικός σχεδιασμός του πρώην δήμου Μαρώνειας ήταν ο βιολογικός να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ξυλαγανή.
Ο σχεδιασμός αυτός όχι μόνο δεν επεκτάθηκε στον οικισμό, αλλά δεν προχώρησε ούτε καν για τις εργατικές κατοικίες, με αποτέλεσμα σήμερα εν έτη 2012 να παραμένουν ακόμα μία γειτονιά – φάντασμα. Τον Αύγουστο 2009, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον οικισμό εργατικών κατοικιών και πλέον απομένει να κατασκευαστεί ο βιολογικός καθαρισμός και να εκτελεστούν κάποιες εργασίες στους εξωτερικούς χώρους του οικισμού.
Τότε η διοίκηση του δήμου Μαρώνειας είχε χρηματοδοτήσει τον βιολογικό καθαρισμό με 150 χιλιάδες ευρώ με σκοπό αυτό να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ξυλαγανή και υπολείπονταν 100 χιλιάδες ευρώ. Προέκυψαν όμως οι εκλογές και η ολοκλήρωση του έργου έμεινε στα χαρτιά, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα που τα σπίτια παραμένουν ακατοίκητα να σημειωθούν φθορές.
Στον οικισμό μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο και μόλις τελεσφορήσει ο διαγωνισμός θα τοποθετηθεί σύστημα βιολογικού καθαρισμού compact, ο οποίος και θα λύσει το πρόβλημα.
Πηγή: Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments