ΓΥΝΑΙΚΑ — 25 Μαρτίου 2013
  • Views132

Σε νέες έρευνες αποκαλύπτεται πως ο σύντροφός σου μπορεί άθελα του να θέτει σε κίνδυνο την υγεία σου. Δες πώς μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου και να βελτιώσεις παράλληλα και τη δική του υγεία.

Ροχαλίζει 

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκες στο European Heart Journal επισημαίνεται ότι το ροχαλητό του αυξάνει την αρτηριακή πίεση κατά 1 βαθμό για κάθε 5 ντεσιμπέλ που παράγει ενώ κοιμάται (το ισοδύναμο των χτύπων του ρολογιού). Πρότεινέ του να φορέσει ρινικές ταινίες που «ανοίγουν» τη μύτη του το βράδυ και ενθάρρυνέ τον να δει έναν ειδικό που θα τον εξετάσει για υπνική άπνοια. Στο μεταξύ, εσύ μπορείς να φοράς ωτοασπίδες μέχρι να μειώσει τα… ντεσιμπέλ.

Καπνίζει 

Ακόμη κι αν εσύ δεν ανάβεις ούτε ένα τσιγάρο, όσο βρίσκεσαι κοντά σε κάποιον που καπνίζει αυξάνεις τις πιθανότητες εγκεφαλικού μακροπρόθεσμα κατά 46%, όπως αναφέρεται σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ταυτόχρονα, μια άλλη μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που είναι παθητικές καπνίστριες έχουν κατά 67% αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν περιφερειακή αρτηριακή πάθηση – μια καρδιαγγειακή πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα. Για να μην υποφέρεις από όλα τα παραπάνω, χαρακτήρισε το αυτοκίνητο και το σπίτι σου ως αντικαπνιστικές ζώνες και απαγόρεψέ του το κάπνισμα τουλάχιστον σε αυτά τα μέρη.

Είναι αγχώδης 

Εάν καταβάλλεται από το άγχος, τότε κάνει κι εσένα να αισθάνεσαι στρεσαρισμένη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Behavior. Για να μειώσετε και οι δύο την πίεση, πρότεινέ του να δουλέψετε σαν ομάδα. Εάν βρείτε τρόπους για να αποφορτιστείτε, θα νιώσετε και οι δύο καλύτερα.

Print Friendly

Σούπα με μπακαλιάρο

Σούπα με μπακαλιάρο

Οκτώβριος 23, 2016
Σουφλέ με μελιτζάνες

Σουφλέ με μελιτζάνες

Οκτώβριος 02, 2016
Πιροσκί με φέτα

Πιροσκί με φέτα

Αύγουστος 19, 2016

Share

About Author

ΕΛΕΝΗ

(0) Readers Comments