ΔΡΑΜΑ — 08 Μαρτίου 2013
  • Views220

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, υπογραμμίζει την ανάγκη να εκφραστεί ουσιαστικότερα η εκτίμηση της κοινωνίας στη γυναίκα. Είναι το λιγότερο που αρμόζει στην αδιαμφισβήτητη προσφορά της στην ίδια τη ζωή.

     Η ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε κάθε έκφραση του κοινωνικού γίγνεσθαι θεωρείται ότι έχει πλέον κατακτηθεί ως δικαίωμα. Στην πράξη όμως απομένει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα. Δεν είναι απλά καθήκον μας αλλά επιβεβλημένη ανάγκη να υποστηρίξουμε τον αγώνα των γυναικών που συνεχίζεται σε αυτή την κατεύθυνση και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.

     Η ανεργία, οι ελαστικές  μορφές εργασίας, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η εκμετάλλευση  και η βία  είναι προβλήματα που καταγράφονται πολλαπλάσια στο γυναικείο πληθυσμό ιδιαίτερα σήμερα υπό τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

     Είναι ευκαιρία λοιπόν μία ημέρα όπως η σημερινή, να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο,  πόση ευγνωμοσύνη οφείλει η κοινωνία μας στο πρόσωπο και τον ρόλο της γυναίκας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments