ΝΕΣΤΟΣ — 13 Απριλίου 2012
  • Views493

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=tdURDxhxaNw[/tube]

Ο Δήμος Νέστου την Μεγ Παρασκευή 13 Απριλίου στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης των οικονομικά αδύναμων δημοτών μοίρασε τρόφιμα σε περισσότερες από 300 οικογένειες της περιοχής μας ώστε να στρώσουν το Πασχαλινό τους τραπέζι και να γιορτάσουν εθιμοτυπικά την Κυριακή του Πάσχα . Το Θεάρεστο αυτό έργο σχολιάσθηκε από τους Δημότες εγκωμιαστικά και έδωσε χαμόγελο και ελπίδα και πάλι στα πρόσωπα όλων εκείνων που όπως μας δήλωσαν, αν δεν είχαν αυτή την στήριξη, η Κυριακή του Πάσχα θα ήταν πτωχική και μίζερη. Σχετικά με την κίνηση αυτή ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σαβ Μιχαηλίδης μας δήλωσε:

Μετά από την καταγραφή των πρώτων 300 δικαιούχων προβαίνουμε  σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στην διανομή τροφίμων χωρίς κανένα αντίτιμο,  ώστε οι συνδημότες μας,  που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα οικονομικά προβλήματα, να γιορτάσουν το Πάσχα με επάρκεια τροφίμων . Για τον λόγο αυτό  διανέμουμε  από τις 12 σε όλους,  ανάλογες ποσότητες ντόπιας πατάτας από την Λεκάνη καθώς και ντόπιου κρέατος. Για τους δημότες στα Ορεινά αντί πατάτας μοιράζονται όσπρια. Λόγω των ημερών μεριμνήσαμε και έχουμε ορισμένες επιπλέον ποσότητες  ώστε εκτός των δικαιούχων να πάρουν τρόφιμα  και αυτοί που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους αλλά βρίσκονται σήμερα εδώ κοντά μας.

Η Δημοτική αρχή Νέστου με την σημερινή της  χειρονομία, υποστηρίζει  τους οικονομικά αδύναμους έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια ή μόνο  με ευχές για να στρώσουν το Πασχαλινό τους τραπέζι  και να   γιορτάσουν με τις οικογένειες τους  αξιοπρεπώς.

Εδώ να σημειωθεί  ότι,  στο γραφείο κοινωνικής μέριμνας συνεχίζεται καθημερινά η ενημέρωση και υποβολή των αιτήσεων ώστε   ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει μια κάρτα για να ψωνίζει  ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, όχι μόνο τις μέρες των εορτών αλλά καθ όλη την διάρκεια του χρόνου, σε ημερομηνίες που θα ορισθούν και θα ανακοινωθούν. Το ποσό θα ορισθεί ανάλογα με προστατευόμενα μέλη που δηλώνει ο κάθε δημότης αλλά και το πλήθος των αιτήσεων που θα υποβληθούν.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ  κα Μαρία Γατούλα   καθώς και τα μέλη,  που σήμερα βρίσκονται εδώ και επιμελούνται την διανομή των τροφίμων, όπως φυσικά και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου (Αντιδημάρχους -στελέχη τη δημοτικής αρχής ), τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού καθώς και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, διότι  χωρίς την βοήθεια τους δεν θα είχαμε την οργάνωση που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις  και την ταχύτητα διανομής την οποία όπως βλέπετε και σεις έχουμε καταφέρει στο έπακρο.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και ειδικότερα στις – στους εορτάζοντες

Στην συνέχεια η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Μαρία Γατούλα μας σχολίασε το όλο αυτό εγχείρημα λέγοντας τα ακόλουθα:

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την πρώτη σημερινή διανομή τροφίμων στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας. Η όλη διαδικασία πάει πολύ καλά και βέβαια θα συνεχίσουμε στο μέλλον να καταγράφουμε και τους  άλλους δικαιούχους στον Δήμο μας όπως επίσης και να οργανώσουμε την περαιτέρω διανομή τροφίμων αλλά  και καυσίμων. Η κοινωνία μας όπως βλέπετε χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και τα σχόλια όλων όσων βρίσκονται κοντά μας σήμερα είναι πέρα για πέρα θετικά. Προσωπικά χαίρομαι για όλους τους Δημότες μας, διότι με την στήριξη που τους παρέχουμε δίνουμε χαρά στα πρόσωπα τους ώστε να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τα παιδιά τους το Άγιο Πάσχα. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά – Χριστός Ανέστη και είμαστε δίπλα τους για να συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.  

Σχετικά με την όλη αυτή κίνηση του Δήμου Νέστου αλλά και το πρόγραμμα ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων μας μίλησε και ο κ. Πολίτης ο οποίος μας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο  πρόγραμμα εφαρμόζετε για πρώτη φορά στον Δήμο Νέστου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα εκτελεστεί  και από δύο ακόμη Δήμους της χώρας σε Κρήτη και Αττική.

Κατ αρχήν να ευχηθώ σε όλες και όλους τους Δημότες  Χριστός Ανέστη και  Χρόνια Πολλά και να σας ενημερώσω ότι,  ο Δήμος Νέστου πρωτοπορεί και σ αυτό τον τομέα αφού    πρόκειται ουσιαστικά για ένα  πρόγραμμα ενίσχυσης των αδύναμων οικονομικά δημοτών μας.  Στην  παρούσα φάση  ο Δήμος Νέστου διένεμε   τρόφιμα εντελώς δωρεάν,  ώστε  οι συνάνθρωποι μας να μπορέσουν να γιορτάσουν έχοντας στο Πασχαλινό τους τραπέζι επάρκεια τροφίμων ενώ θα συνεχίσουμε και με άλλες παροχές.  Το πρόγραμμα φυσικά όπως σας δήλωσε και ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σαβ Μιχαηλίδης θα συνεχισθεί με την καταγραφή των δικαιούχων που γίνεται καθημερινά στο γραφείο που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο που στεγάζονταν το   Δημαρχείο Χρυσούπολης ( και σήμερα στεγάζετε το ΚΕΠ του Δήμου Νέστου) και λειτουργεί τις ώρες από τις 8 το πρωί μέχρι της 2 το μεσημέρι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Οι Δημότες που θέλουν να ενταχθούν θα πρέπει να μας προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που είναι:

– Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

– Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

– Επιπλέον

– Φωτοτυπία της  κάρτας  ανεργίας – αν υπάρχει

– Και αν ο δικαιούχος είναι ανάπηρος, πιστοποιητικό αναπηρίας – για όσους έχουν αναπηρία 67% και άνω.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments