ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 05 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views392

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=w7KvpQ5HP8U[/tube]

Η αγωνία κορυφώνεται για τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία, καθώς με εξαίρεση τους εργαζόμενους στην ΠΝΟΗ, οι πληρωμές των οποίων ήδη έχουν ξεκινήσει, έστω και με σχετικά αργούς ρυθμούς, οι προσληφθέντες μέσω των υπολοίπων φορέων που ανήκουν στο πρόγραμμα Κατσέλη δεν έχουν δει ακόμα το χρώμα του χρήματος, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις περί άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων. Τις τελευταίες ημέρες, βλέποντας ότι η κατάσταση πηγαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο, πολλοί είναι αυτοί που, θεωρώντας ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, συμμετέχουν σε μια σειρά κινητοποιήσεων με στόχο να πιέσουν τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πληρωθούν ή, τουλάχιστον, να λάβουν μια σαφέστερη δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους. Η τελευταία από αυτές τις κινητοποιήσεις έλαβε χώρα σήμερα, με τους εργαζόμενους να συγκεντρώνονται στην πλατεία Καπνεργάτη νωρίς το πρωί. Στο σημείο μετέβη και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Καβάλας Μιχάλης Σκορδάς, στον οποίο οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα παράπονά τους.

Τελικά, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στους υπόλοιπους φορείς της κοινωφελούς εργασίας θα εργαστούν κανονικά αύριο, μιας και έλαβαν σχετικές δεσμεύσεις ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν πληρωθεί.

ΠΑΜΕ Καβάλας: Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Καβάλας, εξάλλου, απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους. Η ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

Το Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει τον αγώνα  των εργαζομένων στα προγράμματα « κοινωφελούς εργασίας» με αιχμή το δίκαιο αίτημά τους , το αυτονόητο: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Καλούμε το ΕΥΚ και τα σωματεία του νομού να πάρουν θέση και να πιέσουν με κάθε τρόπο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΕΥΚ Σάμου που ανήκει στις ταξικές δυνάμεις, στο Π.Α.ΜΕ. και σήμερα συγκαλεί συνέλευση των εργαζομένων με στόχο το συντονισμό της δράσης.

Καλούμε τους εργαζομένους από οποιονδήποτε φορέα και αν έγινε η πρόσληψή τους σε κοινή δράση και συντονισμό. Ακόμα και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της «ΠΝΟΗΣ» πληρώθηκαν είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε από τους ίδιους. Τίποτα δε διασφαλίζει ότι δεν θα ξαναβρεθούν μπροστά στο ίδιο πρόβλημα, αφού η επίθεση στα δικαιώματά μας από την τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζεται αμείωτη.

Στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί παρά ο κάθε αγώνας να έχει ως κύριο περιεχόμενο την ταξική εργατική αλληλεγγύη, να έχει ως προμετωπίδα το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους»

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε εσένα που από πρώτο χέρι ξέρεις τι θα πει ανεργία και εργασιακή περιπλάνηση, αγωνία πως θα τα βγάλεις πέρα κάθε μήνα, αν θα μπορέσεις να στείλεις το παιδί σου να σπουδάσει…

Τώρα πρέπει να τραβήξουμε όλοι οι εργαζόμενοι μπροστά, χέρι χέρι με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν τα μαγαζιά τους, τους σπουδαστές, τους μαθητές, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν. Με τους κοινούς αγώνες μας να ανοίξουμε δρόμο για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης: ο πλούτος που οι εργάτες παράγουμε να γίνει δική μας ιδιοκτησία, να φύγουμε μια ώρα νωρίτερα από την σφηκοφωλιά της ΕΕ, εμείς να κρατήσουμε το τιμόνι της οικονομίας και της εξουσίας, να απαλλάξουμε την κοινωνία από τα παράσιτα τους καπιταλιστές και τα κόμματά τους.

Έχεις τώρα την απαιτούμενη πείρα, κάνε το βήμα

Το Π.Α.ΜΕ. παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα, για όλους. Και αυτό εκτός από δίκαιο μπορεί να γίνει και ρεαλιστικό, αν οι εργαζόμενοι παλέψουν και επιβάλουν ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία. Και ταυτόχρονα εγκαταλείψουν όσους καλλιεργούν αυταπάτες ότι δήθεν «αν έρθει η ανάπτυξη όλοι θα βγούμε κερδισμένοι. Επομένως βολέψου τώρα με τα ψίχουλα.»

Θυμήσου τι έλεγε το Π.Α.ΜΕ. για τα πεντάμηνα προγράμματα:

«Στην πράξη το πρόγραμμα αυτό με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της ανεργίας δημιουργεί μια ακόμα στρατιά δεκάδων χιλιάδων πολύ φθηνών εργατών χωρίς δικαιώματα. Χτυπά ευθέως τα δικαιώματα που απορρέουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας…

Οι άνεργοι θα απασχολούνται κατά κύριο λόγο σε φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όμως δεν προσλαμβάνονται απευθείας από αυτούς. Μεσάζοντες είναι οι λεγόμενοι Φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, και κατά κύριο λόγο είναι η ΓΣΕΕ και μια σειρά Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως τις αποκαλούν, οι οποίοι σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις θα εισπράξουν ένα ποσό για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία που αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού «μισθολογικού κόστους»…

Κυβέρνηση και δήμαρχοι  υλοποιούν το στόχο τους για μείωση του προσωπικού, αντικαθιστώντας τη σταθερή εργασία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ολοένα και πιο φτηνή εργατική δύναμη. Προσπαθούν να διαχειριστούν την ανεργία  με ένα κομμάτι ψωμί να αμβλύνουν τις συνέπειες της εξαθλίωσης, που σέρνει η πολιτική τους, που κουβαλάει το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο το στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ.»

Η  Γραμματεία Καβάλας του Π.Α.ΜΕ  καλεί τους εργαζόμενους και ανέργους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με το Π.Α.ΜΕ. στον αγώνα για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, για συλλογικές συμβάσεις και σταθερή δουλειά. Για να καταδικαστεί η τρικομματική κυβέρνηση  και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να διαφεντεύει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ  ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ  ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ 3 μ.μ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments