ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 25 Αυγούστου 2012
  • Views549

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Ym9e6bluthU[/tube]

Την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά και την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί ώστε να ανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε, στο Βερολίνο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, όπως τόνισε και η ίδια της, όλες οι απαραίτητες αποφάσεις θα παρθούν μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας. Η κ. Μέρκελ σημείωσε, παράλληλα, ότι είναι εις γνώσην της ότι οι Έλληνες υφίστανται τεράστιες θυσίες, και για αυτό τον λόγο απαιτείται κάθε δυνατή υποστήριξη από μέρους της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή και θα αποδώσει σύντομα. Διαβεβαίωσε ότι τα βασικά θέματα του σχεδίου είναι η ανάπτυξη, η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος αξιοπιστίας και η ανάκαμψη οικονομίας, καθώς και ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Όσον αφορά το θέμα της επιμήκυνσης, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αυτό θα τεθεί μετά την έκθεση της τρόικας.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σφοδρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν μίλησε για την επιμήκυνση και την επαναδιαπραγμάτευση και συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη πολιτική.

«Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «Αντ’ αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ανέφερε ότι η επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα «κύματα συμπάθειας» της κ. Μέρκελ προς τον «δοκιμαζόμενο» ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της έκθεσης της τρόικα. «Ο κ. Σαμαράς, απλώς, δήλωσε «υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική για αυτό και πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή γλώσσα για την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο χρησιμοποίησε ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πήγε στην κυρία Μέρκελ με «Δωράκι» τη Siemens και «ξέχασε την επιμήκυνση».

«Ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, την ξέχασε αμέσως μετά.
Την αντικατέστησε με την επιμήκυνση, πήγε σήμερα στην κα Μέρκελ με «δωράκι» τη διευθέτηση των χρεών της SIEMENS και ξέχασε την επιμήκυνση» ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Άραγε μια ώρα μέσα τι συζητούσαν; Μόνο για την έκθεση της τρόικας που περιμένουνε; Η μήπως για το πωλητήριο των βραχονησίδων του Αιγαίου; Η μήπως για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας;» αναρωτήθηκε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

«Η χώρα δεν έχει τίποτε ποια να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη» κατέληξε ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Να μην θεωρεί τις δεσμεύσεις που ανέφεραν οι Σαμαράς και Μέρκελ δικές του κάλεσε τον λαό το ΚΚΕ αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

«Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς – Μέρκελ, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του. Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους, με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του» ανέφερε το ΚΚΕ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments