ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 27 Απριλίου 2013
  • Views173

Επεισόδια σημειώθηκαν στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει αιμοδοσία μόνο για Ελληνες σημειώθηκαν και στην Τρίπολη.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επέτρεψαν στα μέλη του ακροδεξιού κόμματος να εισέλθουν στους χώρους του νοσοκομείου, ενώ έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Παναρκαδικού νοσοκομείου μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονταν για τη ρατσιστική, όπως τη χαρακτήρισαν κίνηση της Χρυσής Αυγής.

Ενταση δημιουργήθηκε όταν μέλη της Χρυσής Αυγής φέρονται να επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο που κάλυπτε τα γεγονότα και να του ζήτησαν να σβήσει τα πλάνα που «τραβούσε» με το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να μη φανούν τα πρόσωπά τους. Ο εκπρόσωπος της Χ.Α. αρνήθηκε πως υπήρξε χειροδικία κατά του δημοσιογράφου και υποστήριξε πως η κίνηση της αιμοδοσίας είχε καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο ήταν παρών και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για τη νομοθεσία που ισχύει στην αιμοδοσία επισημαίνοντάς του πως «το αίμα δεν είναι προϊόν».

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας σε ανακοίνωσή του για το επεισόδιο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, σημειώνει ότι, «η αναίτια αυτή επίθεση, σύμφυτη με τον χαρακτήρα και την πρακτική της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που τα μέλη της βρίσκονταν στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για μια υποτίθεται «ανθρωπιστική προσφορά», δείχνει περίτρανα την υποκρισία και τους στόχους της». Προσθέτοντας πως, «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments