ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 27 Απριλίου 2012
  • Views483

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=8S22d8lxu1k[/tube]

Η έντονη απογοήτευση και η δυσφορία είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα μεταξύ των εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων από την σημερινή επίσκεψη του γενικού διευθυντή της βιομηχανίας Διονυσίου Μπεχράκη. Και αυτό διότι οι εργαζόμενοι ανέμεναν την ιδιοκτήτρια του εργοστασίου, την κ. Κατερίνα Λαυρεντιάδου. ωστόσο η ίδια της, παρά το ότι είχε εκδώσει εισιτήριο για την μετάβασή της στην Καβάλα (όπως ενημέρωσε και τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Γεώργιο Τσιμενίδη) δεν έδωσε το παρόν στην βιομηχανία. Έτσι, πάρα πολλά ζητήματα εργασιακής φύσης που αφορούν τους εργαζόμενους (και για τα οποία είχανε καταφύγει, προ μηνών, και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) δεν συζητήθηκαν καν. Πάντως, όπως διαβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής της ΒΦΛ Διονύσιος Μπεχράκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ENA CHANNEL, το ραντεβού με την κ. Λαυρεντιάδου έχει μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα (κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Τσιμενίδης). Ωστόσο ουδείς γνωρίζει το πότε και πού θα γίνει αυτή η νέα συνάντηση, αν και το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί στην Καβάλα (κάτι που επιθυμεί το σωματείο των εργαζομένων, αλλά και με το οποίο ο κ. Μπεχράκης δεν διαφωνεί)

Κατά τα άλλα, η επίσκεψη του κ. Μπεχράκη στις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ είχε καθαρά χαρακτήρα ενημέρωσης και επιθεώρησης του ρυθμού με τον οποίο λειτουργεί η βιομηχανία, μετά την συμφωνία με την ΔΕΠΑ. Στην παρούσα φάση, πάντως η παροχή φυσικού αερίου να έχει αποκατασταθεί πλήρως καθώς, όπως τόνισε και ο κ. Μπεχράκης, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας με την ΔΕΠΑ τηρούνται σχολαστικά από την διοίκηση της ELFE ΑΕ. Πριν από 2 ημέρες η τελευταία παρέλαβε το ακριβές κείμενο της συμφωνίας με την ΔΕΠΑ, και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης και των υπολοίπων, θεσμικής φύσης, όρων.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο με τις υπόλοιπες πρώτες ύλες όπως ο φωσφορίτης και το θειάφι. η αναζήτησή τους είναι συνεχής, όμως οι ποσότητες που παραλαμβάνονται είναι πολύ μικρές και επαρκούν μόνο για μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να μην μπορεί να μπει σε πλήρεις ρυθμούς λειτουργίας. Η επίσημη αιτιολόγηση της διοίκησης είναι ότι δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών στην παγκόσμια αγορά, ωστόσο ο κ. Τσιμενίδης απεκάλυψε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος, οι ποσότητες που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά είναι επαρκείς ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι η έγκαιρη καταβολή των απαραίτητων χρηματικών ποσών για την αγορά τους.

Παράλληλα, θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τις πρόσφατες επισκέψεις των Ρώσων και των Γάλλων επενδυτών στην βιομηχανία, καθώς οι συζητήσεις με την διεύθυνση της ELFE ΑΕ συνεχίζονται. Όπως γίνεται φανερό, η διοίκηση της βιομηχανίας έχει πάρα πολλά προβλήματα να επιλύσει, και μάλιστα άμεσα.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments